FMI: Războiul comercial SUA - China, cel mai mare risc al stabilităţii mondiale

A.T.
Ziarul BURSA #Internaţional / 26 martie 2019

Prim-adjunctul directorului general al Fondului Monetar Internaţional, David Lipton (Sursa foto: Twitter)

Prim-adjunctul directorului general al Fondului Monetar Internaţional, David Lipton (Sursa foto: Twitter)

Războiul comercial dintre SUA şi China reprezintă cel mai mare risc cu privire la stabilitatea globală şi pentru a răspunde şocurilor economice din Europa este necesară o stabilitate fis­cală, a declarat prim-adjunctul directorului general al Fondului Monetar Internaţional, David Lipton, potrivit Reuters.

Domnia sa a afirmat: "Evident, acest lucru nu este o problemă doar pentru Europa şi Statele Unite trebuie să-şi pună în ordine politica fiscală. Tensiunile comerciale dintre SUA şi China reprezintă cel mai mare risc pentru stabilitatea globală".

Disputa comercială, care a început acum opt luni, a afectat fluxul de mărfuri de miliarde de dolari între cea mai mare şi a doua cea mai mare economie din lume.

David Lipton consideră că în Europa stabilitatea fiscală trebuie să fie în centrul eforturilor de reducere a riscurilor. Domnia sa a afirmat că este esenţial "să se răspundă şocurilor macroeconomice şi să fie îmbunătăţit mixul politicilor fiscale-monetare".

Reprezentantul FMI a mai adăugat: "În absenţa acestor măsuri, zona euro va rămâne în continuare extrem de dependentă de politica monetară pentru stabilizare şi prea mult din povara răs­punsului la criză va cădea pe ţările individuale, iar capacitatea lor de a răs­punde depinde de spaţiul fiscal al fiecărei economii".

Totodată, Lipton a spus că ieşirea planificată a Marii Britanii din Uniunea Europeană creşte incertitudinea din Europa, dar şi de pe plan global.

În ceea ce priveşte încetinirea recentă a economiei europene, Lipton a declarat că fiecare stat membru al UE ar trebui "să-şi consolideze apărarea înaintea unei potenţiale scăderi a activităţii economice", inclusiv acele ţări care nu şi-au rezolvat "vulnerabilită­ţile evidente", în special Italia.

"O recesiune semnificativă ar putea fi foarte dăunătoare pentru aceste ţări, pentru că nu vor fi pregătite", a mai spus el. "Punctele slabe ale acestora ar putea reprezenta un obstacol serios pentru obiectivul european de convergenţă al UE în privinţa standardelor de viaţă, a productivităţii şi al bunăstării pe plan naţional", a mai avertizat Lipton.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7110
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3354
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9529
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.1947

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb