FMI recunoaşte că a supraevaluat costurile de finanţare pentru Europa de Est

N.I.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 8 mai 2009

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a anunţat, ieri, că a supraevaluat nevoile de finanţare externă ale unor ţări din Europa de Est, în cadrul unui raport recent, în mare parte din cauza unor erori de calcul, şi că va publica în curând datele corectate, relatează Reuters.

Problema vizează un tabel inclus de FMI în raportul de stabilitate financiară mondială publicat pe 21 aprilie, ce arată că multe ţări din Europa de Est au mari nevoi de finanţare.

FMI a subliniat acest fapt ca o îngrijorare, pentru că multe ţări est-europene depind de băncile din Europa Occidentală pentru finanţare, iar criza financiară mondială a afectat creditarea. Deteriorarea condiţiilor de finanţare din Europa emergentă ar putea majora problemele bancare din Europa de Vest, a arătat FMI.

Nu s-a menţionat cât de semnificativă va fi revizuirea FMI. "Suntem în curs de revizuire a cifrelor legate de nevoile de finanţare ale ţărilor listate în tabel. Urmează să publicăm în curând cifrele corectate", a declarat Simonetta Nardin, purtătoare de cuvânt a FMI.

FMI a spus că supraevaluarea a fost cauzată de erori de calcul, deşi în cazul Cehiei cifra publicată iniţial era rezultatul unei greşeli de tipografie.

"Regretăm aceste erori şi vom revizui procedurile interne ale FMI potrivit lecţiilor învăţate", a mai precizat Nardin.

Analiştii grupului financiar olandez ING detectaseră erori în datele Fondului Monetar Internaţional (FMI) legate de datoria externă pe termen scurt a unor ţări din regiune, în care nivelul acesteia era supraestimat pentru state precum Polonia şi Cehia.

Datele greşite anunţate de ING se refereau la raportul dintre datoria externă pe termen scurt şi rezervele valutare. FMI a anunţat un raport de 236% pentru Cehia, în loc de 89%, cât este nivelul real, de 210% pentru Estonia, în loc de 132%, şi 208% pentru Ucraina, în loc de 116%.

Luna trecută, FMI şi-a coborât previziunile de creştere pentru multe ţări din Europa de Est, din cauza crizei creditelor, reducerii cererii şi scăderii preţurilor la energie.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. bun si pana revizuiesc ei cifrele cine plateste prejudiciul cauzat acestor tari de greselile de estimare ale fmi? Dau despagubiri? Are cineva cojones sa-i dea in judecata? Mai micsoreaza dobanda la creditele pe care le-au angajat aceste state in functie de estimarea fmi? Cine suntem noi sa platim scolarizarea fmi?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb