Tot mai mulţi britanici regretă ieşirea ţării din Uniunea Europeană (Brexit), conform directorului Fondului Monetar Internaţional (FMI), Christine Lagarde, relatează AFP.
"Se pare că există mai mulţi britanici care ar fi preferat să rămână decât să iasă din Uniunea Europeană", a spus Lagarde la o conferinţă la Washington, potrivit Agerpres.
Aceasta a adăugat: "Cred că există regrete în multe părţi din Europa. Cred că există mai multe regrete în Marea Britanie decât în urmă cu şase luni. Există o mai mare conştientizare acum că vor fi mai multe pierderi din cauza Brexit-ului decât a fost preconizat şi decât s-au aşteptat cei care au făcut campanie".
Oficialul FMI a semnalat, de asemenea, cu optimism că, "legal", Marea Britanie are posibilitatea să renunţe să mai iasă din UE fără a mai avea nevoie de acordul altor state membre, aşa cum a transmis marţi avocatul general al Curţii de Justiţie a UE.
Există "un mijloc perfect legal de a revoca Articolul 50, o dispoziţie conform căreia Marea Britanie se retrage", a adăugat Lagarde.
Întrebată dacă acest lucru este şi viabil, ea a răspuns că "cel puţin este legal".
Marea Britanie va ieşi din UE în luna martie 2019. La finele lunii trecute, liderii celor 27 de state membre ale Uniunii Europene au aprobat, la Bruxelles, acordul privind ieşirea Regatului Unit din blocul comunitar, precum şi declaraţia care schiţează relaţia post-Brexit cu Londra. Regatul Unit devine astfel prima ţară care părăseşte UE.