FMI va discuta vineri dacă va acorda cea de-a şaptea tranşă României

Ziarul BURSA #Politică / 3 ianuarie 2011

Mihai Tănăsescu: "Condiţionalităţile solicitate de FMI autorităţilor române au fost îndeplinite şi cred că, în momentul de faţă, Board-ul care va avea loc la începutul lunii ianuarie va putea lua în discuţie progresele făcute, dar şi vulnerabilităţile persistente, şi aici trebuie să subliniem că arieratele rămân încă o problemă".

Mihai Tănăsescu: "Condiţionalităţile solicitate de FMI autorităţilor române au fost îndeplinite şi cred că, în momentul de faţă, Board-ul care va avea loc la începutul lunii ianuarie va putea lua în discuţie progresele făcute, dar şi vulnerabilităţile persistente, şi aici trebuie să subliniem că arieratele rămân încă o problemă".

Consiliul Director al Fondului Monetar Internaţional va lua în discuţie vi-neri, 7 ianuarie, cel de-al şaselea Raport privind îndeplinirea de către România a condiţionalităţilor stabilite în cadrul Raportului Stand-By. În cazul în care Boardul FMI va aproba Raportul, România va primi cea de-a şaptea tranşă, în valoare de 769 milioane DST (0,9 miliarde euro) din cadrul împrumutului în opt tranşe, contractat în mai 2009 prin acordul cu FMI. Conform sursei citate, România va solicita din nou o derogare de la criteriile de performanţă.

La încheierea precedentei misiuni de evaluare aflate la Bucureşti, şeful misiunii FMI pentru România, Jeffrey Franks, a declarat că, în conformitate cu datele preliminare "pentru cel de-al treilea trimestru, criteriile de performanţă au fost îndeplinite, cu excepţia plafonului privind arieratele bugetului general". Reprezentantul României la FMI, Mihai Tănăsescu, a declarat recent pentru Agerpres: "Sunt convins că rezultatul votului directorilor executivi ai FMI va fi unul pozitiv. Condiţionalităţile solicitate de FMI autorităţilor române au fost îndeplinite şi cred că, în momentul de faţă, Board-ul care va avea loc la începutul lunii ianuarie va putea lua în discuţie progresele făcute, dar şi vulnerabilităţile persistente, şi aici trebuie să subliniem că arieratele rămân încă o problemă. În final, sunt convins că rezultatul votului directorilor executivi va fi unul pozitiv".

Referindu-se la şansele ca Board-ul FMI, programat pentru 7 ianuarie, să aprobe eliberarea celei de-a şaptea tranşe din împrumutul pentru România, Mihai Tănăsescu a mai amintit că "în ultima perioadă, Parlamentul României a discutat şi a aprobat legi foarte importante, precum legea pensiilor, cea a salarizării unitare, atât legea cadru, cât şi cea a salarizării angajaţilor din sectorul public în 2011, legea bugetului de stat şi cea a asigurărilor sociale de stat pe 2011, care constituiau precondiţii ale discutării, pe 7 ianuarie, a raportului privind România. Aceste condiţionalităţi au fost îndeplinite".

România a încasat, până în prezent, 11,27 miliarde de euro de la FMI, din cadrul unui împrumut total de 13,15 miliarde de euro, la care se adaugă cele 3,5 miliarde de euro primite de la CE, dintr-un împrumut de 5 miliarde de euro, precum şi 300 de milioane de euro de la Banca Mondială.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5156
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2830
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8940
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.6995

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb