Fondul Monetar Internaţional se aşteaptă ca economia americană să treacă într-o treaptă de viteză mai mică în acest an, pe măsură ce preşedintele Donald Trump continuă cu majorările agresive de tarife vamale, dar nu vede o recesiune la orizont, transmite Bloomberg.
'Modificările mari de politică care au fost anunţate precum şi datele care încep să vină semnalează o încetinire a activităţii economice de la un ritm foarte puternic în 2024. Chiar şi aşa, recesiunea nu face parte din scenariul nostru de bază', a declarat joi purtătoarea de cuvânt a FMI, Julie Kozack.
Trump a lansat ameninţări privind majorarea tarifelor la o gamă largă de produse, iar unele tarife au intrat deja în vigoare pentru principalii parteneri comerciali Canada, Mexic şi China, în timp ce alte tarife sunt aşteptate începând cu data de 2 aprilie. Administraţia Trump vizează în mod special sectoarele construcţiei de automobile şi metalelor industriale, în ideea de a creşte producţia şi gradul de ocupare în America.
Cele mai recente date publicate joi arată că economia americană a înregistrat un avans de 2,4% în ultimul trimestru al anului trecut, o performanţă mai bună decât se estima anterior. Analiştii prognozează un ritm de creştere mai lent al economiei americane în acest an, pe măsură ce consumatorii şi companiile vor fi afectaţi de războiul comercial declanşat de Trump, potrivit sursei citate.
'Suntem în plin proces de evaluare a impactului tuturor acestor anunţuri' cu privire la tarife şi le vom include în update-ul la raportul World Economic Outlook ce va fi publicat în luna aprilie, a spus Kozack. Aceasta a adăugat că instituţia financiară internaţională a demarat o analiză cu privire la modul în care toate aceste mişcări vor afecta ţările şi regiunile, reiterând însă că Mexicul şi Canada ar urma să sufere 'cele mai importante efecte negative' dacă tarifele vor fi prelungite.
În luna ianuarie, FMI a prognozat că economia americană va înregistra o creştere de 2,7% în acest an, după un avans de 2,8% în 2024. Noile estimări cuprinse în raportul World Economic Outlook ar urma să fie date publicităţii în data de 22 aprilie.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 27.03.2025, 19:39)
Economia USA are probleme ?!
dar de ce nu se discuta si despre
problemele grave a economiei Europene,
care e necompetitiva cu cele ameicane si chinezesti ??!!
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 27.03.2025, 20:41)
Ce scorneala murdara asta cu problemele economiei americane, e de rasul lumii,
pai atunci Europa e deja la fiare vechi
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 28.03.2025, 08:39)
Evaluarea este a FMI-ului , care poate scorni multe dar e mai credibil decat parerea unui postac.
Cat priveste problemele grave ale Europei nu sunt ocolite de FMI , vezi ratinguri in scadere , dar acum discutau despre America. Dar asa e cand esti furios ca se atinge cineva de geniul roscat care conduce spre un viitor luminos SUA , nu mai judeci , dai in stiga si-n dreapta.
2.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 28.03.2025, 08:47)
The authority argument is a paralogism. The appeal to the authority of the IMF as a measure of truth is a logical fallacy. If you didnt do it out of error, it's an honest paralogism. If you employed this error deliberately, then it's sophistry.