Foc încrucişat în PDL

D.N.
Ziarul BURSA #Politică / 27 mai 2011

Alegerile interne din cadrul Partidului Democrat Liberal nu au reuşit să aducă liniştea în formaţiunea condusă de Emil Boc, mai mult, în ultima săptămână atacurile şi disensiunile au sporit ca număr şi au crescut în intensitate. Divergenţele sunt evidente, acest lucru s-a văzut în momentul în care a fost supus la vot proiectul legii privind disponibilizările din MAI, care a fost respins de Camera Deputaţilor, spre stupoarea celor din arcul guvernamental. O simplă parcurgere a declaraţiilor încrucişate din ultimele zile zugrăveşte clar starea de spirit din PDL. Sesizând situaţia existentă, premierul a anunţat deja un semi "silenzio stampa" în faţa jurnaliştilor care îl ches-tionau pe marginea remanierii Guvernului: "Va trebui să vă obişnuiţi cu un altfel de prim-ministru, care nu mai dă declaraţii în orice loc, în orice moment, despre orice şi oricum. Aşa că v-aş ruga să înţelegeţi că asta este rigoarea funcţiei pe care o am".

Săptămâna trecută, preşedintele Traian Băsescu s-a pronunţat împotriva realizării unui referendum în Bucureşti, declarând că s-a exagerat mult pe această temă şi că Parlamentul este cel care trebuie să decidă dacă se desfiinţează sectoarele capitalei. Această declaraţie vine în totală contradicţie cu o întreagă campanie susţinută de Elena Udrea, şefa PDL Bucureşti, care în intervenţiile publice dar şi pe propriul blog a sus-ţinut cu vehemenţă necesitatea organizării unui referendum legat de Legea Capitalei. "Nu e nevoie de niciun referendum. Aici, Parlamentul hotărăşte. Mi se pare că s-a exagerat", a declarat preşedintele Traian Băsescu. Doar o singură postare, din multe altele, de pe blogul Elenei Udrea arată că există mai multe direcţii la vârful puterii politice actuale: "Când am venit în fruntea PDL Bucureşti, am spus că prioritatea partidului, în mandatul meu, va fi repunerea bucureşteanului în postura de decizie. Mai mult, am spus că nicio măsură importantă nu se va mai lua fără a se face o consultare prealabilă cu cetăţenii (...) Cu atât mai puţin, nu ar trebui să-şi imagineze cineva că un act normativ atât de important precum Legea Capitalei ar putea fi trecut prin Parlament fără consultarea cetăţenilor. Încă din ianuarie, am spus că nu se va lua vreo decizie fără organizarea unui referendum. Reiterez aici această idee: avem nevoie de consultarea bucureştenilor şi nu se va lua nicio hotărâre împotriva voinţei acestora. Când urnele vorbesc, politicienii trebuie să tacă".

Vasile Blaga a lansat la rândul său un atac destul de dur în direcţia Palatului Victoria pe marginea scandalului Banias - Mironescu- Vama Constanţa, ministrul de Interne Traian Igaş şi premierul Emil Boc fiind vizaţi. Blaga spune că Mironescu a ajuns în funcţia de secretar general al MAI tocmai datorită prieteniei cu Igaş: "Eu cred că fundamentală a fost relaţia de prietenie dintre minis-trul Igaş şi Mironescu, nu cred că restul analizei a dus la numirea lui în funcţia respectivă. Eu nu l-aş fi numit pe domnul Mironescu".

În alt plan, deputatul PDL, Raluca Turcan a repus pe tapet subiectul schimbării premierului: "Dacă subiectul este redeschis, îmi menţin opinia că o schimbare de premier poa-te să revitalizeze, însă nu este suficient. Trebuie făcută o evaluare şi a miniştrilor şi a celor din eşaloanele inferioare ale PDL, pentru că, chiar dacă reformele PDL la guvernare vor continua, nu este suficient să ajungem la recredibilizarea partidului. Recredibilizarea vine din eliminarea tuturor vulnerabilităţilor şi din oameni credibili, oameni care să fie buni comunica-tori".

Există tot mai multe voci care vorbesc deschis despre o iminentă scindare a partidului grefată pe o remaniere guvernamentală, mişcări care vor avea loc în cel mai scurt timp posibil.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb