Fondul Proprietatea va demara o vânzare parţială a participaţiei sale în OMV Petrom

Laura Boico
Ziarul BURSA #Companii / 23 septembrie 2016

Fondul Proprietatea va demara o vânzare parţială a participaţiei sale în OMV Petrom

Franklin Templeton Investment Management Limited United Kingdom Sucursala Bucureşti, în calitate de Administrator de Investiţii al Fondul Proprietatea S.A., informează acţionarii că, în conformitate cu angajamentul său de a creşte valoarea pentru acţionari şi de a creşte lichiditatea activelor din portofoliul Fondului, Fondul a luat decizia de a demara o vanzare parţială a participaţiei deţinute în OMV Petrom S.A., potrivit unui comunicat al Bursei de Valori (BVB).

Conform sursei citate, vânzarea va fi făcută prin intermediul unei oferte publice privind atât acţiuni, cât şi certificate de depozit având drept suport acţiuni ale Societăţii, cu intenţia ca GDR-urile să fie admise la listare pe lista oficială a UK Financial Conduct Authority şi la tranzacţionare pe piaţa principală a instrumentelor financiare listate la London Stock Exchange (sub rezerva îndeplinirii anumitor criterii de eligibilitate).

Potrivit sursei citate, Fondul va demara o vânzare parţială a participaţiei deţinute în OMV Petrom S.A., prin intermediul unei oferte publice privind atât acţiuni, cât şi GDR-uri. Oferta va fi constituită doar din acţiunile deţinute de Fond. Compania nu va face o majorare de capital în legatură cu oferta publică şi nu va primi niciun venit din aceasta. Acţiunile şi GDR-urile vor fi oferite către investitori persoane - fizice şi investitori instituţionali în România prin intermediul unei oferte publice. În Statele Unite ale Americii acţiunile şi GDRurile vor fi oferite către investitori instituţionali calificaţi ("QIB") bazându-se pe Regula 144A sau orice alta excepţie de la înregistrarea sub Actul privind Valorile Mobiliare al Statelor Unite din 1933 cu modificările ulterioare ("US Securities Act") şi în altă parte în afara Statelor Unite ale Americii bazându-se pe Regulamentul S parte a US Securities Act şi în conformitate cu legile şi regulamentele aplicabile local. Reducerea parţială a participaţiei Fondului în OMV Petrom S.A. are în vedere creşterea numărului acţiunilor libere la tranzacţionare ale Companiei. Fondul deţine la acest moment aproximativ 19% din capitalul social emis al Societăţii (reprezentând 22,87% din NAV-ul Fondului la 31 August 2016) şi urmareşte creşterea lichidităţii acţiunilor Societăţii şi în acelaşi timp să rămână un investitor pe termen lung dedicat dezvoltării cu succes a Societăţii. Acţionarii OMV Petrom S.A. au confirmat printr-o decizie în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor susţinerea acestora pentru admiterea GDR-urilor Societăţii la listare pe lista oficială a UK Financial Conduct Authority şi la tranzacţionare pe piaţa principală a instrumentelor financiare listate la London Stock Exchange, în plus faţă de listarea existentă a acţiunilor sale ordinare la Bursa de Valori Bucureşti. Oferta se aşteaptă să fie încheiată în trimestrul 4 din 2016, în funcţie de condiţiile de piaţă, aprobarea Prospectului de către Autoritatea de Supraveghere Financiară din România şi de confirmarea de către UK Listing Authority a eligibilităţii Societăţii pentru admiterea pe lista oficială a UK Financial Conduct Authority. În privinţa participaţiei rămase în OMV Petrom S.A., Fondul a în cadrul ofertei, Goldman Sachs International va acţiona ca Sole Global Coordinator şi ca Joint Bookrunner al tranzacţiei, iar Banca Comercială Română, Erste Group şi WOOD & Company vor acţiona ca Joint Bookrunners, conform comunicatului.

OMV Petrom S.A. este cel mai mare grup integrat de petrol şi gaze din Sud-Estul Europei, cu o producţie anuală de petrol şi gaze de aproximativ 65 mn boe în 2015.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb