Fondurile de pensii vor încasa, din martie 2009, contribuţii mai mari

A.G.R.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 3 decembrie 2008

Contribuţia virată în sistemul de pensii private obligatorii va creşte gradual, cu câte 0,5 puncte procentuale anual, până la 6% din venitul brut în 2016.

Contribuţia virată în sistemul de pensii private obligatorii va creşte gradual, cu câte 0,5 puncte procentuale anual, până la 6% din venitul brut în 2016.

Contribuţiile din ianuarie, virate în martie

Fondurile de pensii private obligatorii vor încasa din luna martie 2009 contribuţii majorate, de la 2% din venitul brut al participanţilor la 2,5%.

"Contribuţia virată către fondurile de pensii private obligatorii (pilonul II) va creşte de la 2% la 2,5% din venitul brut al fiecărui participant la sistem, începând din luna ianuarie 2009", a declarat directorul de comunicare al Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), Dan Zăvoianu, citat de Agerpres. Domnia sa a mai spus că luna ianuarie este, însă, luna de referinţă pentru că virarea contribuţiilor majorate se va face începând cu colectarea din luna martie 2009, aferentă lunii ianuarie 2009,

Colectarea şi virarea contribuţiilor către fondurile de pensii private obligatorii durează aproximativ 50 de zile între încheierea lunii de referinţă şi virarea efectivă a contribuţiilor către fonduri. Colectarea pentru luna ianuarie 2009 va fi virată în conturile fondurilor de pensii pe 20 martie 2009.

În anul 2009, primele două tranşe de colectare (ianuarie pentru contribuţiile aferente lunii noiembrie 2008 şi februarie pentru contribuţiile aferente lunii decembrie 2008) se vor baza doar pe contribuţii de 2% din venitul brut al participanţilor, iar restul de zece tranşe lunare vor fi calculate la 2,5 la sută din venitul brut al participanţilor.

Potrivit legii, contribuţia virată în sistemul de pensii private obligatorii va creşte gradual, cu câte 0,5 puncte procentuale anual, de la 2% din venitul brut în 2008, până va ajunge la 6% din venitul brut în 2016.

Pilonul II de pensii a demarat în primăvara anului 2008 şi, potrivit estimărilor CSSPP, fondurile de pensii private obligatorii vor încasa contribuţii totale de circa 220 milioane euro, iar anul viitor peste 400 de milioane de euro.

În acest sistem sunt înscrişi circa 4,4 milioane de participanţi, dintre care peste 3,8 milioane au în contul lor individual cel puţin o contribuţie plătită.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb