Forţele americane din Peninsula Coreea, în stare de alertă maximă

Ioana Dogaru
Internaţional / 11 ianuarie 2016

Forţele armate americane din Peninsula Coreea au fost plasate luni sub alertă maximă în eventualitatea unei provocări din partea Coreii de Nord, în urma testului nuclear efectuat săptămâna trecută de Phenian, relatează Reuters.

Şeful Comandamentului Forţelor Americane din Peninsula Coreea, Curtis Scaparrotti, a dat un ordin în acest sens în timpul unei vizite la baza aeriană Osan, administrată în comun de SUA şi Coreea de Sud.

Seulul a anunţat luni că negociatorul-şef sud-coreean în dosarul nuclear se va întâlni miercuri cu omologii săi american şi japonez pentru a analiza posibilele mijloace de răspuns după testul nord-coreean efectuat pe 6 ianuarie, aminteşte Agerpres.

Coreea de Nord a anunţat miercuri că a efectuat un test cu bombă cu hidrogen, deşi experţii americani au pus sub semnul întrebării capacitatea Phenianului de a deţine deja această tehnologie, relatează sursa citată.

Testul a provocat reacţii dure din partea SUA, dar şi a Chinei, aliatul principal al Coreii de Nord, Beijingul reclamând faptul că nu a primit o notificare prealabilă, informează Agerpres.

Şefa statului sud-coreean, Park Geun-hye, intenţionează să se adreseze miercuri conaţionalilor săi pentru a exprima dorinţa Seulului de a da un răspuns ferm la testul nuclear nord-coreean, transmite Reuters.

Duminică, Statele Unite au trimis un bombardier B-52 care a survolat la joasă altitudine teritoriul sud-coreean. Două avioane de luptă, unul american şi altul sud-coreean, au escortat aparatul B-52 Stratofortress, care poate transporta arme nucleare, înainte ca el să revină la baza militară americană din Guam, a anunţat Pentagonul într-un comunicat, potrivit Reuters.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb