Forbes: "Averile bogătaşilor ruşi s-au redus cu 73 miliarde dolari în 2014"

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 20 aprilie 2015

Pentru prima dată în istorie, magnatul oţeluluiVladimir Potanin este cel mai bogat om din Rusia, cu o avere de 15,4 miliarde de dolari.

Pentru prima dată în istorie, magnatul oţeluluiVladimir Potanin este cel mai bogat om din Rusia, cu o avere de 15,4 miliarde de dolari.

Numărul miliardarilor ruşi a scăzut la 88 anul trecut, de la 111 în 2013, în condiţiile în care criza economică din Rusia a redus averile acestora, potrivit unui clasament publicat săptămâna trecută de revista Forbes.

Conform ediţiei din Rusia a revistei, averea cumulată a celor mai bogaţi 200 de oameni de afaceri din ţară a scăzut cu 73 de miliarde de dolari anul trecut, la 408 miliarde de dolari (de la de la 481 miliarde în 2013), ca urmare a deprecierii masive a rublei şi a stagnării creşterii economice.

Printre cei care au ieşit de pe lista miliardarilor ruşi se numără Boris Rotenberg şi Yury Kovalciuk, ambii vizaţi de sancţiunile impuse de SUA şi UE pentru legăturile lor strânse cu preşedintele rus Vladimir Putin. Averea lui Rotenberg s-a redus la 950 de milioane de dolari în 2014, de la 1,7 miliarde de dolari în urmă cu un an, în timp ce averea lui Kovalciuk a scăzut la 650 de milioane de dolari, de la 1,4 miliarde de dolari.

Pentru prima dată în istorie, magnatul oţelului Vladimir Potanin este cel mai bogat om din Rusia, cu o avere de 15,4 miliarde de dolari. Acesta este urmat de bancherul Mihail Fridman, cu o avere de 14,6 miliarde de dolari, şi de investitorul Alisher Usmanov, care a coborât de pe primul loc, pe poziţia a treia, cu o avere de 14,4 miliarde de dolari. În timp ce averea lui Usmanov a scăzut cu 4,2 miliarde de dolari într-un an, iar cea a lui Mihail Fridman - cu 3 miliarde de dolari, averea lui Vladimir Potanin a crescut cu 2,8 miliarde de dolari.

Potrivit Forbes, "criza nu a afectat pe toată lumea", 37 de întreprinzători din Rusia majorându-şi averea. "Pe fondul crizei, proprietarii de oţelării şi deţinătorii de imobile comerciale par să se fi descurcat mai bine decât alţii", scrie Forbes.

Economia Rusiei a crescut numai cu 0,6% anul trecut, afectată de sancţiunile impuse de Occident, pentru rolul Moscovei în criza din Ucraina, dar şi de scăderea semnificativă a preţului petrolului, respectiv de deprecierea rublei. Conform aşteptărilor, economia Rusiei va scădea cu până la 5% anul acesta.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb