Forum "Enterprise-Etudiants" ediţia a XII-a

Ziarul BURSA #Media-Advertising / 13 aprilie 2005

Pe 14 aprilie 2005, va avea loc a XII-a ediţie a Forumului Entreprises-Etudiants, eveniment organizat de ASAFF (Asociaţia Studenţilor şi Absolvenţilor Filierei Francofone). Organizatorii îşi propun să promoveze contactele dintre studenţii politehnişti şi potenţialii lor angajatori precum şi strîngerea legăturilor dintre mediul universitar şi industrie. Cei interesaţi sînt aşteptaţi în holul AN al Rectoratului Universităţii Politehnica Bucureşti, pe 14 aprilie, între orele 10.00 şi 16.00. Studenţii sau orice alte persoane în căutarea unui loc de muncă sau a unui stagiu profesional sînt încurajaţi să-şi trimită CV-urile la adresa cv@asaff.ro pînă joi, 14 aprilie 2005, sau să le aducă personal la Forum.

Tîrgul de locuri de muncă are deja o tradiţie importantă, avîndu-şi rădăcinile într-o perioadă în care asemenea manifestări se aflau în faza de pionierat. Prima ediţie a Forumului a avut loc în luna mai a anului 1994, fiind organizat de studenţii Filierelor Francofone din Bucureşti şi Craiova.

În fiecare an au participat în medie 40 de societăţi, acest eveniment bucurîndu-se de o largă mediatizare în cadrul ziarelor, posturilor de radio şi canalelor de televiziune.

Încă de la început, manifes-tarea a fost deschisă de intervenţia Excelenţei Sale, Ambasadorul Franţei în România, precum şi de discursul Rectorului Universităţii "Politehnica" Bucureşti.

Avînd un program complex, Forumul "Enterprises-Etudiants" cuprinde dezbateri pe diferite subiecte, dintre care se distinge domeniul gestiunii resurselor umane. Astfel, studenţii au avut posibilitatea să stabilească numeroase contacte cu reprezentanţii firmelor participante, contacte ce s-au concretizat prin obţinerea de stagii practice şi locuri de muncă.

În ceea ce priveşte societăţile participante, acestea au avut oportu-nitatea să stabilească re-laţii comerciale, să cunoască piaţa concurenţială, şi să îşi prezinte atît domeniul de activitate, cît şi serviciile şi produsele oferite, în acelaşi timp recrutînd tinerii formaţi în domeniul respectiv.

Toate aceste aspecte au făcut din Forumul "Enterprises-Etudiants" o tradiţie respectată în fiecare an. Numărul societăţilor participante a crescut de la an la an incluzînd nume de marcă precum BRD-Groupe Société Générale, Dacia-Renault, Shneider, Alcatel, Michelin, 3M, Siemens, Assystem, World Trade Center, Alstom. Bull, Metro, Lafarge-Romcim.

Ca şi la ediţiile trecute, forumul va fi deschis de intervenţia Excelenţei Sale, Ambasadorul Franţei în România, domnul Harvé Bolot ca şi de discursul rectorului Universităţii Politehnica Bucureşti, doamna Ecaterina Andronescu. Sprijinul constant al Ambasadei Franţei a jucat un rol important în mediatizarea evenimentului şi în creşterea standardului acestuia. O altă tradiţie care continuă şi la această ediţie a Forumului este organziarea unei mese rotunde care să aducă participanţii în jurul unei teme de interes comun.

Tema mesei rotunde de anul acesta este "Colaborarea între societăţi şi facultăţi în vederea integrării studenţilor şi absolvenţilor în mediul românesc de afaceri". La această dezbatere sînt invitate să participe firmele expozante, reprezentanţii mass-media şi, în primul rînd, studenţii. Subiectul prezintă un interes cu atît mai acut cu cît piaţa în creştere din ultimul an, precum şi prognozele optimiste pe termen mediu creează, pentru prima dată în 15 ani, condiţiile pentru relansarea relaţiilor dintre universităţile tehnice şi mediul indus-trial.

Forumul aflîndu-se deja la a 12-a ediţie, eforturile organizatorilor s-au concentrat asupra creşterii clasei participanţilor fapt concretizat în lista expozanţilor din acest an.

Vă aşteptăm deci pe 14 aprilie în holul AN din rectoratul UPB între orele 10:00-16:30.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb