Dezvoltarea pieţei de capital prin noi IPO-uri bazate pe proiecte clare şi gândirea pe termen lung în investiţii pot creşte vizibilitatea României pe plan internaţional şi pot aduce o valoare crescută a companiilor listate, afirmă Bogdan Ceuca, Şeful Departamentului Tranzacţionare al Transilvania Investments.
"Pe noi, ca investitori instituţionali, ne bucură foarte mult că reprezentanţii statului vor să intre în parteneriate public-private. Pentru noi, o investiţie întotdeauna are sens dacă este pe termen lung, noi trebuind să creem valoare pentru actionarii noştri şi toţi investorii de talia noastră - fonduri de investiţii, fonduri de pensii - privesc pe termen lung şi vor să creeze valoare pentru actionarii proprii", a declarat Bogdan Ceuca.
Acesta afirmă că listarea pe bursă a companiilor oferă transparenţă şi predictibilitate, fapt ce duce la o evaluare ridicată a companiilor respective şi la o îmbunătăţire a activităţii.
"O idee la care aş vrea să reflectaţi este să aduceţi companii pe bursă şi, împreună, acele companii să fie finanţate, să aibă majorări de capital, să creăm o nouă activitate sau să îmbunătăţim activitatea pe care companiile respective o au. Putem să dezvoltăm acele afaceri şi să creăm valoare. Întotdeauna când o companie se listează pe bursă, ea devine mai transparenţă şi acea listare îi oferă cea mai mare evaluare, deoarece îi oferă transparenţă şi predictibilitate" a spus acesta.
Totodată, Bogdan Ceuca susţine că nivelul de impozitare, în acest moment, este unul avantajos, fiind de doar 1% pentru investiţiile pe o durată de mai mult de un an şi de 3% pentru investiţiile cu o durată de mai puţin de un an, iar prin stabilirea unui ecosistem de investiţii se vor putea aduce, pe viitor, mai mulţi bani la buget, prin impozitare.
"Dezvoltând piaţa de capital prin IPO-uri cu finanţări pe proiecte clare noi vom creşte vizibilitatea României şi putem dezvolta întreaga economie a ţării România. Pe lângă aceasta, avem o impozitare foarte avantajoasă pentru persoane fizice, respectiv 1% pentru investiţiile deţinute mai mult de un an şi 3% pentru investiţiile deţinute mai puţin de un an şi, crescând acest ecosistem, în viitor, toată această valoare creată va putea fi impozitată, iar asta va însemna mai mulţi bani la stat, persoane fizice care vor plăti impozite mai mari, firme de brokeraj care vor putea fi impozitate", a conchis Bogdan Ceuca.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 22.03.2023, 19:06)
Ba, dati dividende serioase, nu prosteala aia de 0.014 lei cat ati propus!! Era Fercala mai bun decat voi de o mie de ori!!