FORUMUL PENTRU INVESTIŢII Dialog între investitori şi Guvernul României

G.D.
Politică / 20 aprilie 2022

Sursa foto: www.facebook.com/ Guvernul României

Sursa foto: www.facebook.com/ Guvernul României

Consiliul Investitorilor Străini (FIC) a organizat astăzi "Forumul pentru investiţii" cu participarea Primministrului României, domnul Nicolae Ciucă, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, evenimentul a iniţiat dialogul necesar între investitori şi Guvernul României pentru a găsi împreună cele mai bune măsuri pentru găzduirea companiilor noi care doresc să investească, pentru asigurarea continuităţii celor care desfăşoară deja activitatea în România şi, în acelaşi timp, soluţii privind relocările companiilor afectate de conflictul militar din Ucraina. Prim-ministrul Nicolae Ciucă a fost însoţit de miniştrii care coordonează domeniile cheie pentru economie, Ministrul Finanţelor, domnul Adrian Câciu, Ministrul Energiei, domnul Virgil Popescu, Ministrul Economiei, domnul Florin Spătaru şi Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Interimar, domnul Marcel Boloş.

Mesajele transmise de prim-ministru au fost de susţinere şi încurajare a investiţiilor, sublinind alocarea record de 88 miliarde lei pentru bugetul de investiţii şi i-a asigurat pe participanţi cu privire la deschiderea Guvernului pentru continuarea dialogului cu mediul de afaceri pentru a găsi împreună cele mai eficiente măsuri pentru redresarea economică. Miniştrii prezenţi au detaliat măsurile economice şi de sprijin pe care Guvernul le-a adoptat în contextul conflictului din Ucraina, dar şi pe cele aflate în curs de elaborare pentru perioada următoare.

Reprezentanţii FIC au subliniat că în aceste vremuri dificile, companiile membre au oferit sprijin umanitar, au contribuit financiar, cu produse şi servicii pentru refugiaţii din Ucraina. În egală măsură, o atenţie sporită trebuie acordată şi economiei prin accelerarea măsurilor de debirocratizare, digitalizare şi atragerea investiţiilor. România are avantajul de a fi stat membru UE şi NATO, ceea ce oferă un sentiment de stabilitate şi afiliere la direcţiile comune pentru creşterea economică durabilă.

În cadrul evenimentului s-au discutat posibile opţiuni pentru promovarea investiţiilor străine în România după modelele din Polonia sau Cehia. Este necesară organizarea unui sistem care să asigure investitorilor acces facil la informaţii la nivel naţional, dar şi regional precum: forţă de muncă disponibilă, infrastructură, clădiri şi hale, furnizori, acces la educaţie şi sănătate, etc. Pe termen mediu, un organism de promovare a investiţiilor care să asigure dialogul şi datele consolidate este esenţial pentru România. De asemenea, mediul de afaceri împreună cu miniştrii de resort au abordat subiecte privind stabilitatea regimului fiscal, măsurile de susţinere pentru sectorul energetic, deblocări legislative pentru soluţii de digitalizare flexibile şi instrumente financiare disponibile pentru mediul de afaceri în perioada următoare. Nu în ultimul rând, a fost subliniată necesitatea urgentării măsurilor pentru implementarea proiectelor finanţate din fonduri europene, mai ales cele din cadrul Programului Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Participanţii au salutat deschiderea spre dialog a guvernului, pe care o consideră un element esenţial, în special în contextul crizelor recente şi s-au arătat pregătiţi să ajute la promovarea României ca destinaţie pentru investiţii, se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb