FOST BANCHER DIN CERCUL PREŞEDINTELUI RUS:  "Este doar o chestiune de timp până când ruşii îşi vor da seama de propaganda lui Putin"

ANDREI IACOMI
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 30 aprilie 2022

"Este doar o chestiune de timp până când ruşii îşi vor da seama de propaganda lui Putin"

"În trei luni, magazinele şi fabricile îşi vor epuiza stocurile, iar numărul morţilor din armata rusă va deveni clar", spune Serghei Pugaciov pentru Washington Post

Se estimează că Rusia a pierdut până la 15.000 de soldaţi de la începutul războiului din Ucraina, conform Business Insider

Este doar o chestiune de timp până când ruşii vor începe să îşi dea seama de propaganda preşedintelui Vladimir Putin cu privire la războiul din Ucraina, potrivit unui fost insider de la Kremlin, ce a vorbit cu Washington Post, scrie Business Insider.

Serghei Pugaciov, care cândva făcea parte din cercul lui Putin, a spus: "În trei luni, magazinele şi fabricile îşi vor epuiza stocurile, iar numărul morţilor din armata rusă va deveni clar".

Pugaciov, cunoscut în trecut drept "bancherul lui Putin", a fugit la Londra în 2011, după o ceartă cu liderul de la Kremlin. Fostul bancher, care a fost acuzat de delapidare de fonduri de către guvernul rus, a spus că deteriorarea relaţiei sale cu Putin l-a făcut să se teamă pentru viaţa lui, potrivit BBC News.

Se estimează că Rusia a pierdut până la 15.000 de soldaţi de la începutul războiului din Ucraina, în urmă cu două luni, dar maşinăria de propagandă a lui Putin a ascuns numărul real al morţilor. Între timp, economia Rusiei este zguduită de multitudinea sancţiunilor impuse de ţările de pe întregul glob. Marile companii internaţionale au părăsit Rusia, iar inflaţia creşte vertiginos, scrie Business Insider.

Dar, în pofida situaţiei îngrozitoare, Putin încearcă livreze o imagine roz a perspectivelor economice ale Rusiei, declarând că sancţiunile occidentale au eşuat.

În schimb Elvira Nabiullina, guvernatorul Băncii Centrale a Rusiei, a declarat vineri reporterilor, conform publicaţiei americane: "Suntem într-o zonă de incertitudine colosală".

Conform Washington Post, mulţi dintre cei mai bogaţi oameni ai Rusiei şi-au văzut afacerile decimate, din cauza războiului declanşat de Rusia în Ucraina.

"În doar o singură zi au distrus ceea ce a fost construit de-a lungul multor ani. Este o catastrofă", a declarat un om de afaceri rus pentru Post. Bărbatul, care a ţinut să rămână anonim din cauza fricii de represalii, se afla într-un grup de ruşi bogaţi care au fost chemaţi să se întâlnească cu Putin în ziua în care a lansat invazia Ucrainei, la sfârşitul lunii februarie.

Cât timp îl aşteptau pe Putin, câţiva oameni de afaceri ruşi au spus "am pierdut totul", conform declaraţiilor date la Washington Post de către bărbatului anonim.

Cu toate acestea, magnaţii ruşi sunt precauţi să vorbească în public împotriva războiului sau a lui Putin. Liderul rus, ai cărui critici adesea mor sau ajung în spatele gratiilor, a semnat la scurt timp după invazie o lege prin care persoanele care răspândesc "ştiri false" despre armata rusă pot fi condamnate la închisoare până la 15 ani.

"Ei spun că de fapt Occidentul, NATO sunt de vină ... Vorbesc ca şi cum ar fi o conspiraţie împotriva Rusiei", a spus Pugachev pentru Post.

Dar pe măsură ce războiul se prelungeşte iar sancţiunile economice sunt resimţite tot mai sever în întreaga Rusie, unii spun că Putin va deveni din ce în ce mai izolat şi tot mai mulţi se vor întoarce împotriva lui.

Vladimir Aşurkov, directorul executiv al Fundaţiei Anticorupţie a liderului opoziţiei ruse, Alexei Navalny, a declarat la începutul acestei săptămâni că Ucraina a accelerat căderea lui Putin, din cauza consecinţelor imense pe care le are războiul pentru elita rusă, conform Business Insider.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. cand l-ati ridicat in slavi ca pe Mesia natiunii sovietice ca v-a lasat sa va imbuibati pe spinarea amaratilor , va gandeati ca o sa-l tradati ca Iuda pe Iisus? (se pare ca nu mai aveti nici o taina cu ortodoxia pana nu veti fi toti exorcizati de jos pana sus la capeteniile bisericii si federatiei voastre diabolice ca apoi sa platiti despagubiri pentru toate crimele "speciale"" daca nu va ""lepadati"" si nu va cereti iertare inclusiv eroilor rusi din al doilea razboi mondial ce afla de la voi ca nu au invins nazismul atunci si nu trebuia sa fiti de partea invingatorilor .

    1. Imbecilus, vezi ca ti-ai sarit sesiunea de electrosocuri.

      Intri in orgasm de la o relatarea a unui pungas care din 2011 se ascunde prin UK cu banii furati pe vremea lui Eltin. 

      Putin a fost propus presedinte de un pungas?

      ""Pugaciov susține că el a fost primul care l-a propus pe Putin ca înlocuitor al lui Elțîn. Acesta a fost văzut atunci ca o soluție de compromis între Occidentul liberal și serviciile secrete ruse, pentru a se evita o lovitură de stat.

      „Elţîn practic pierduse puterea pentru că oamenii din serviciile de securitate îi provocau pe liberalii cu care se înconjurase Elţîn. Având în vedere că Putin era la acel moment directorul FSB-ul, numirea sa a fost văzută ca un fel de scut împotriva unei posibile lovituri de stat. Speranţele apoi s-au risipit, dar atunci părea că totul va fi perfect, că Putin o sa continue politica lui Elţîn. Poate va amintiți că el prezida Comitetul de relații externe la Saint Petersburg, care era important, si că astfel s-a creat iluzia că Putin nu era numai un liberal în gândire, dar că și privea către Occident“, a mai spus Pugaciov. 

    Putin este un lider adevarat care isi iubeste poporul si patria... Nazistii ukraineni au fortat Rusia sa intervina militar.. Ukraina si a manifestat intentia de a cumpara rachete nucleare si ultranationalistii doreau sa stearga din tara ukraineni de alte etnii... Armata ukraineana a atacat regiunea Donbass rusofona si sudul tarii inclusiv Crimeea care era independenta inainte de infiintarea statului Ukraina in 1991...SUA este in spatele acestui razboi iar UE este fraierul in toata povestea asta si mai ales Germania care pierde Nord Strem 2 si petrolul si gazul rusesc ieftin si bun....SUA vor sa distruga legaturile economice intre UE si Russia si mai ales intre Germania si Russia... Ukraina nu conteaza....

    1. Daca un astfel de imbecil ca Putin este liderul vostru, admirat si iubit, atunci voi insiva trebuie ca sunteti chiar mai handicapati decat el. Fapt care se vede si din comentariul tau.

      Esti pe pastile, ceva?? Ai fumat si nu stii ce?? ...sau ai 70 de ani si esti nostalgic?? Oricat de dement ai fi, nu ai cum sa fi de acord cu un razboi!

      Putin este lider adevarat in ochii celor care viseaza la comunismul trecut . Nu poti fi liderul care conduce tara de zeci de ani , care nu are opozitie , care vb de rau occidentul in schimb familile lor traiesc in occident si studiaza in occident . Si nici o lege, actiune , nimic nu iti da acordul de a ataca o tara vecina suverana. Daca ne luam dupa cum s-au modificat granitele lumi am fi intr-un razboi continu.Toate tarile din lume incearca prin ori ce mediu sa isi tina granitele intacte si au legi impotriva secesiunilor, Eu locuiesc in Catalunya Spania si astia au simulat acum cativa ani o simulare de votare a independenta, au trimis politia din toata Spania si au luat o bataie monumentala si aproape toti lideri politici catalani la puscatie.... Ukraina usas de biserica nu e nici pe deparete dar se pare ca e tara atacata. In ce priveste USA si EU. si restu lumi joaca SAH in interesul lor cum totdeauna si toti au facut-o si o vor face.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb