Fost şef al Direcţiei Antifraudă Suceava, trimis în judecată pentru instigare la abuz în serviciu

Andrei Stan
Anticorupţie / 15 decembrie 2015

Fostul şef al Direcţiei Antifraudă Suceava Ionuţ Vartic a fost trimis în judecată de către procurorii DNA, pentru instigare la abuz în serviciu, după ce a solicitat unei subordonate să nu dispună măsuri în urma unui control la un club din Botoşani, unde ar fi trebuit date amenzi de cel puţin 58.000 lei, potrivit unui comunicat de presă al DNA.

Procurorii DNA - Secţia de combatere a corupţiei au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, şi a omului de afaceri sucevean Corneliu Ciuchea, pentru instigare la abuz în serviciu, dar şi a Angelei Brânduş, inspector antifraudă la Direcţia Regională Antifraudă Fiscală (DRAF) Suceava, la data faptei, pentru abuz în serviciu şi a lui Mihai Gogu, inspector antifraudă la Direcţia Regională Antifraudă Fiscală (DRAF) Suceava, la data faptei, pentru neglijenţă în serviciu.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt: "În perioada 1-6 martie 2014, inculpatul Vartic Ionuţ Daniel, determinat, cu intenţie, de către inculpatul Ciuchea Corneliu, să îşi îndeplinească în mod defectuos atribuţiile de serviciu, i-a cerut subordonatei sale Brânduş Angela să nu dispună măsurile legale ce se impuneau a fi aplicate cu ocazia unui control efectuat într-un club din Botoşani.

Astfel, inculpata Brânduş Angela a distrus, cu intenţie, o notă explicativă şi a falsificat procesul verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiilor, cu prilejul întocmirii acestuia, prin omisiunea de a insera toate cele patru contravenţii existente. Acest document a fost semnat şi de inculpatul Gogu Mihai, fără a lua cunoştinţă de conţinutul acestuia şi fără a face verificările necesare în condiţiile legii".

Procurorii precizează: "Aceste acţiuni au avut ca urmare neaplicarea unor amenzi în cuantum de cel puţin 58.000 lei (ca urmare a existenţei a patru contravenţii), la care se adăuga măsura complementară a suspendării activităţii societăţii pe o perioadă de 3 luni şi confiscarea unei sume de 35 lei".

De asemenea, inculpaţii Ionuţ Daniel Vartic şi Corneliu Ciuchea au fost trimişi în judecată la data de 01 aprilie 2015 (comunicat nr. 652/VIII/3) pentru infracţiuni care au legătură cu îndeplinirea atribuţiilor de serviciu ale primului dintre inculpaţi.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Suceava.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb