Fosta SIF Oltenia a achiziţionat 9,7% din Flaros Bucureşti

ANDREI IACOMI
Piaţa de Capital / 5 septembrie 2023

Fosta SIF Oltenia a achiziţionat 9,7% din Flaros Bucureşti

La jumătatea anului, societatea avea 81% din Flaros

Acţiunile SIF-ului se tranzacţionează la un discount de 65% faţă de activul net

Fosta SIF Oltenia, societate care acum poartă denumirea de Infinity Capital Investments, a achiziţionat la începutul acestei luni 9,68% din Flaros Bucureşti, pentru 9,21 milioane de lei, conform unui raport al societăţii publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Tranzacţia s-a făcut prin piaţa "deals", la un preţ de 62,5 lei, cu 13,19% sub referinţa din piaţa "regular". Vânzătorul pachetului de acţiuni încă nu a fost raportat la BVB.

La jumătatea anului, Infinity Capital Investments deţinea 81% din Flaros, ceea ce înseamnă că, dacă între timp nu au mai fost realizate alte achiziţii, la începutul lunii septembrie SIF-ul ajunsese să aibă 90,7% din societatea ce oferă spaţii pentru închiriere.

"Această achiziţie se înscrie în strategia investiţională a Infinity Capital Investments, aprobată de Adunarea Generală a Acţionarilor în data de 27 aprilie 2023, respectiv îmbunătăţirea calităţii portofoliului administrat, cu scopul creşterii sustenabile şi pe termen lung a valorii acestuia în beneficiul acţionarilor Infinity Capital Investments", se menţioneză în raportul societăţii.

Recent, Infinity Capital Investments a hotărât ca Flaros să vândă, prin licitaţie publică, patru terenuri situate în Bucureşti.

În toamna anului 2020, conducerea SIF Oltenia a fost înlăturată în urma votului unui grup format din SIF Banat-Crişana (actuala Lion Capital), SIF Muntenia şi un mănunchi de fonduri de investiţii finanţate în diferite proporţii chiar de cele două SIF-uri. Astfel, SIF1 (LION), SIF4 şi fondurile pe care le finanţau ajuseseră să aibă direct şi indirect peste 30% din SIF Oltenia, când încă exista un prag de deţinere de 5%. Dar, Autoritatea de Supraveghere Financiară a susţinut într-una că nu există concertare pentru că administratorii fondurilor sunt independenţi de cei care-i finanţează.

Ulterior, fondurile de pensii Pilon II au fugit din acţionariatul SIF Oltenia. Astfel, dacă în decembrie 2018 cinci din cele şapte fonduri de pensii obligatorii aveau 12% din societatea din Craiova, în februarie acest an doar un fond Pilon II mai avea deţinea 0,02% din SIF Oltenia. Aşa ajuns ca astăzi acţiunile Infinity Capital Investments să aibă un discount de tranzacţionare de 65% faţă de preţul din piaţă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb