Fostul şef al Poliţiei Sinaia, trimis în judecată pentru trafic de inluenţă

Andrei Stan
Anticorupţie / 5 septembrie 2016

Fostul şef al Poliţiei Staţiunii Sinaia, Marin Tudorică, a fost trimis în judecată, sub control judiciar, de procurorii anticorupţie din Ploieşti, finnd acuzat de trafic de influenţă, efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, şi fals în declaraţii, potrivit unui comunicat al DNA.

În acelaşi dosar, au mai fost trimişi în judecată Ionuţ Roşca, fost ofiţer de poliţie în cadrul Poliţiei Staţiunii Sinaia, cu privire la săvârşirea infracţiunii de complicitate la trafic de influenţă, şi Cristian Bogdan Simion, administrator al unei societăţi comerciale, pentru cumpărare de influenţă (două fapte) şi complicitate la efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt: "Inculpatul Tudorică Marin, în calitate de şef al Poliţiei staţiunii Sinaia, a primit de la inculpatul Simion Cristian Bogdan un autoturism marca Mercedes Benz C 220, pe care acesta din urmă i l-a pus la dispoziţie cu titlu gratuit şi al cărui proprietar de drept a devenit la data de 26.11.2011, când a fost simulată vânzarea acestuia la un preţ modic de 5.000 de lei. Începând cu data de 18 iulie 2013, inculpatul Tudorică Marin, în aceeaşi calitate, a pretins şi primit în mod direct pentru sine, de la acelaşi om de afaceri, un folos material constând în folosinţa unui alt autoturism marca Mercedes E220, în baza unui contract de comodat având ca obiect folosinţa cu titlu gratuit a autovehiculului respectiv, proprietate a firmei administrate de omul de afaceri".

Procurorii anticorupţie susţin că, în schimbul acestui folos, inculpatul a lăsat să se înţeleagă că are influenţă asupra unor funcţionari publici ce ar fi putut să fie însărcinaţi cu efectuarea unor controale la firma lui Cristian Simion, promiţând că, dacă va fi nevoie, îi va determina pe aceştia să nu ia măsurile legale ce ar împiedica activitatea evazionistă derulată de omul de afaceri.

"Acest lucru s-a materializat la data de 12 decembrie 2015, când, prin intermediul inculpatului Roşca Ionuţ, inculpatul Tudorică Marin a intervenit la inspectorii antifraudă care efectuau un control la firma omului de afaceri, în scopul influenţării activităţii funcţionarilor respectivi, în direcţia arătată mai sus. Prin exercitarea influenţei asupra inspectorilor antifraudă, inculpatul Roşca Ionuţ i-a asigurat în continuare şefului său primirea folosinţei autoturismului menţionat mai sus", mai arată DNA.

Marin Tudorică mai este acuzat că, prin intermediul lui Simion, a edificat, în cursul anului 2010, un ansamblu imobiliar în staţiunea Sinaia şi s-a implicat în mod direct în activitatea de vânzare a apartamentelor respective, făcând demersuri personale pentru obţinerea avizelor şi autorizaţiilor necesare edificării construcţiilor şi comercializând, prin postarea de anunţuri pe site-urile specializate.

DNA precizează: "În cuprinsul declaraţiilor de avere, depuse în anii 2011, 2014 şi 2015, inculpatul Tudorică Marin a omis, cu ştiinţă, să menţioneze un contract de împrumut pentru suma de 12.000 de euro pe care i l-a acordat unei persoane, precum şi folosinţa gratuită a autoturismului marca Mercedes E220".

În cauză, s-a dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra mai multor sume de bani ce aparţin inculpaţilor.

De asemenea, s-a mai dispus luarea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra unui imobil ce aparţine lui Marin Tudorică.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Prahova, cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii şi din partea Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb