Fota: Puterea presei nu trebuie folosită în scopuri private sau antinaţionale

C.D.
Ziarul BURSA #Media-Advertising / 29 septembrie 2010

Puterea presei nu trebuie folosită în scopuri private sau împotriva interestului naţional. Aşa a argumentat, ieri, Iulian Fota, consilierul prezidenţial pe probleme de securitate, includerea campaniilor de presă la capitolul vulnerabilităţi în Strategia Naţională de Apărare a Ţării. Fota a susţinut că, în niciun caz, trecerea presei la capitolul "vulnerabilităţi" nu a fost făcută pentru punerea la zid a jurnaliştilor. Prezent la un eveniment intitulat "Apărarea drepturilor şi libertăţii presei", Iulian Fota a explicat, potrivit Agerpres: "Nu are nimeni nimic împotriva ideii de critică. Am avut o problemă şi avem în continuare (...) cu minciuna şi cu partea de manipulare, mai ales cea care se intersectează cu zona de securitate naţională. Eu nu cred că ce face presa şi ce se întâmplă cu presa e numai treaba ei. Atâta timp cât în orice societate democratică presa are un rol important, are putere şi puterea atrage după sine şi responsabilitate. De ce pe partea guvernamentală, unde iarăşi există o putere, trebuie să existe o responsabilitate, şi pe partea cealaltă acest lucru nu ar mai fi valabil? Noi am crezut că există suficiente elemente să exprimăm o teamă, teama că undeva, în viitor, este posibil ca cineva să fie tentat, folosind această putere pe care mass-media o are, să o folosească în interes privat şi chiar în interes antinaţional". Deşi includerea presei la capitolul vulnerabilităţi a stârnit numeroase critici din partea mass-media, consilierul prezidenţial a evidenţiat că în noua Strategie, alături de Parlament, şi presa are un rol în controlul politicii de securitate şi de apărare.

"Este pentru prima dată când o strategie naţională de apărare, care este echivalentă cu o strategie de securitate, oferă un rol clar şi vizibil presei în formularea politicii de apărare sau de securitate naţională", a spus Fota, care a încheiat: "Nu pune nimeni la zid presa sau mass-media ca instituţie. Nu există argument în favoarea acestei afirmaţii. Afirmaţia, dacă se face, se face în mod ipocrit şi cu alte scopuri".

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Poi ce face Realitatea Tv ,Antenele lui Voiculescu,nu este un atac virulent la tot ce inseamna democratia romaneasca,atata cat ,ea,exista!!!!Eu cred ca aceste trusturi de presa aflate pe mana unor oameni de joasa speta,ar trebui sa fie inchise ptr ca ele nu sunt adevarata "media" in tara ci doar Ce face un Vantu,Voiculescu,Patriciu este atac la institutiile statului de drept si prin metode total nedemocartice!!!!Une-i CNA -ul ???Pentru ce mai exista institutia CNA ,daca nu face nimika.Pentru ce mai avem Justitie daca nu face nimika sau Parlament care doarme pe el ??Toate aceste institutii,mie imi pare ca saboteaza poporul din moment ce nu iau masuri rapide si eficace ,de stavilire a acestor denigratori ai tarii,prin trusturile lor!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    1. am vazut cu ocazia grevelor, la comanda liderilor politici, cum s-a incitat la nerespectarea legii, violentasi manipulare die catre posturile RTV si Antena 3

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9729
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4977
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2951
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9029
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.7210

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb