FOTBAL ÎN LIVING A fost sau n-a fost? A fost!

Dan Nicolaie
Sport / 28 iunie 2010

A fost sau n-a fost? A fost!

Visul unei nopţi de vară a fost pus în scenă, ieri, în toată Germania, pe Tamisa fiind jucat doar un coşmar în patru părţi. Finala Mondialului din 1990, Argentina - Germania, se rejoacă, după 20 de ani, în Africa de Sud, în sferturile de finală. Lunga aşteptare s-a terminat, în sfârşit am avut parte de un meci de fotbal adevărat, cu o echipă a Germaniei care a ştiut să profite de orice ocazie, inclusiv de momentul de orbire al brigăzii de arbitrii, care nu a văzut cum mingea şutată de Lampard a intrat în poartă, gol sesizat inclusiv din pădurile de pe malul Mainului. Indiferent de dubiile porumbiene ale arbitrului, "a fost sau n-a fost?", trupa polonezilor Klose, Podolski, Trochowski, a turcului Oezil, a ghanezului Boateng, a brazilianului Cacau şi a spaniolului Gomez, mai pe scurt Germania, a fost cu două clase peste echipa italianului Capello, un tehnician care se află la un singur pas de pensia binemeritată. Scorul poate părea exagerat, 4-1, dar contraatacurile "blindatelor panzer" au fost executate nemeţeşte, după manual, nicio echipă care ar fi atacat aşa cum a făcut-o Anglia în startul primei reprize nu ar fi avut şanse de scăpare. Joachim Low a găsit toate şuruburile pentru a asambla o maşină de fotbal, aşa cum a fost aceea din 1990, aşa că toate adversarele echipei sale au de ce să se teamă. Pe structura mentalităţii de învingători au fost sudate şi alte câteva elemente esenţiale unei echipe cu adevărat mari, tehnică, disciplină tactică şi câteva măsuri de noroc.

În cealaltă "optime" a zilei, mexicanii au plecat bine pregătiţi la duel, cu o carabină de asalt. Dar după ce tragi două focuri pe lângă tâmplele adversarului, primeşti un pumnal în spate de la arbitru şi te împuşti singur în picior, e clar că doar o minune te mai poate salva de la o moarte sigură. Trebuie spus că arbitrii fac tot posibilul să ne umple de scârbă, reamintindu-ne că nu există dreptate absolută pe lumea asta. După un gol văzut de toată lumea, dar nevalidat (în defavoarea Angliei), a urmat un ofsaid clar ca lumina nocturnei şi un gol validat (în favoarea Argentinei). Corul celor care-i cer lui Maradona să-şi dovedească măiestria de antrenor macină în continuare în gol. Toţi aceştia nu ştiu că geniile au nevoie de câteva secunde pentru a-şi arăta valoarea iar mediocrităţile de cariere întregi pentru a-şi masca lipsurile.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. frumos text

    "...geniile au nevoie de câteva secunde pentru a-şi arăta valoarea iar mediocrităţile de cariere întregi pentru a-şi masca lipsurile." Bine zis.

    un articol excelent. si pe deasupra obiectiv.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9729
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4977
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2951
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9029
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.7210

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb