FOTBAL ŞI BANI Euro 2016, la o distanţă de ...180 de minute

DAN NICOLAIE
Ziarul BURSA #Sport / 7 octombrie 2015

Euro 2016, la o distanţă de ...180 de minute

Echipa naţională poate lămuri mâine în proporţie de 90 % soarta calificării la Euro 2016. Calculele sunt multiple, dar pot fi simplificate de o victorie în faţa echipei naţionale a Finlandei, dublată de cel puţin un egal în Feroe. Oaspeţii de mâine încă speră să prindă un loc 3, care asigură prezenţa la meciurile de baraj, aşa că întâlnirea se anunţă a fi mai complicată decât se anticipa în primăvară. Chiar dacă tricolorii au căzut de pe locul 7 pe 13 în clasamentul FIFA şi în ciuda unor sincope fotbalistice, un singur gol în patru meciuri, actuala campanie poate fi considerată bună, atât din punct de vedere sportiv, cât şi financiar. Federaţia Română de Fotbal a reuşit să semneze mai multe contracte de sponsorizare, care au echilibrat bugetul aflat în grea suferinţă în ultimii ani. De altfel, calificarea la turneul final din Franţa ar aduce un bonus consistent din partea UEFA, peste 10.000.000 de euro.

Din punct de vedere moral, echipa noastră a reuşit să obţină o mare victorie înainte de startul partidei, după ce UEFA a decis ca meciul să nu se mai dispute cu porţile închise, echipa putând să beneficieze de încurajările suporterilor. Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, s-a arătat încântat de această schimbare de situaţie, chiar dacă din punct de vedere organizatoric lucrurile s-au complicat destul de mult, având în vedere timpul rămas până la începerea meciului: "Am obţinut o mare victorie la UEFA. Este extraordinar că tricolorii se pot bucura de susţinerea suporterilor din tribune. Vreau să le mulţumesc celor 10.000 de români care s-au înscris în arena fanilor ca să susţină, fie şi virtual echipa. Am decis ca toţi cei care şi-au luat bilete virtuale să le poată preschimba în mod gratuit în bilete reale. De asemenea, vom avea un preţ unic pentru toate biletele care vor fi puse în vânzare, 20 de lei. Aşteptăm un stadion plin, care să susţină echipa. Să transformi un stadion virtual într-un stadion real reprezintă o mare victorie a fotbalului românesc şi a suporterilor noştri". Interesul pentru bilete s-a dovedit a fi foarte mare, la doar o oră după anunţul preşedintelui Burleanu, tichetele în mai multe sectoare ale stadionului fiind epuizate, iar la casele de bilete s-au format cozi apreciabile.

Selecţionerul Anghel Iordănescu are însă o altă problemă, legată de sistemul în care se dispută meciurile din preliminarii: "Urmează pentru noi meciurile cu Finlanda şi Insulele Feroe. Sunt cele mai importante jocuri pentru că rezultatele acestor două meciuri ne pot duce la EURO 2016. Finlanda speră să obţină locul 3 în grupa noastră şi să ajungă în baraj. Dar, eu de felul meu sunt încrezător şi optimist, sper să simplificăm ecuaţia calificării la EURO. La consfătuirea de la Bratislava am încercat să vorbim cu persoane oficiale din cadrul UEFA, în care am spus că e foarte dificil să pregăteşti o campanie într-o săptămână, cum e cazul acum, o săptămână scurtă. În condiţiile în care sunt jucători care evoluează la cluburile lor duminică seară şi ajung târziu, poate luni seară, la naţională. Marţi e zi de refacere pentru aceşti jucători. Practic noi vom avea un singur antrenament (n.r. - cu tot lotul) în care să punem lucrurile la punct. Joi e ziua jocului cu Finlanda, iar a doua zi refacere şi plecare pentru meciul din deplasare. Din acest punct de vedere, această programare pe noi ne afectează. Nu ştiu cum se împacă alte echipe cu această idee (n.r. - disputarea partidelor joi şi duminică), dar nouă ne-a convenit programul care era până acum, cu jocuri disputate sâmbătă, miercurea sau marţea, pentru că ne dădea posibilitatea să pregătim echipa aşa cum ne dorim".

Partida România - Finlanda se va disputa mâine, cu începere de la ora 21.45, urmând să fie arbitrată de o brigadă din Scoţia, cu Craig Thomson la centru, ajutat la cele două tuşe de David McGeachie şi Willie Coquer.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Pe cati crezi ca mai intereseaza, in afara de BANDITII si MAFIOTII fosti si actuali, de la CANCERUL sandu la PUSCARIASII POPESCU si famiglia becaliota, TROSBALUL autohton...

    De ce nu scoateti un cuvintel despre superba victorie la rugby ieri contra Canadei la cupa mondiala ???

    RUSINE ! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb