FOTBAL ŞI BANI FRF votează favoritul în alegerile pentru şefia FIFA

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 27 ianuarie 2016

Foştii preşedinţi ai FIFA (Joseph Blatter) şi UEFA (Michel Platini) au fost suspendaţi din orice activitate pentru opt ani, existând un vid de putere la nivelul celor două foruri. Enorma "maşinărie" de produs bani, care organizează competiţii cu audienţe uriaşe, este în pericol dacă în cel mai scurt timp nu se va pune capăt interimatelor. În acest sens, să consemnăm că, în vreme ce în urmă cu un an conducerea Federaţiei Române de Fotbal alegea să suţină un candidat cotat cu şanse foarte mici - olandezul Michael van Praag - în faţa favoritului Joseph Blatter, acum, FRF va vota cu candidatul cu şansele cele mai mari, elveţianul Gianni Infantino.

Comisia electorală ad-hoc a FIFA a declarat cinci candidaturi eligibile pentru a se prezenta la alegerile pentru preşedinţia FIFA, prevăzute pe 26 februarie 2016 . Cei cinci candidaţi sunt Gianni Infantino(Elveţia), secretarul general al UEFA, şeicul Bin Ebraihm Al Khalifa (Bahrain), Tokyo Sexwale (Africa de Sud), Ali Bin Al Hussein (Iordania), Jerome Champagne (Franţa). Comisia a respins, pe motive de integritate, candidatura preşedintelui Federaţiei de fotbal din Liberia, Musa Hassan Bility.

Săptămâna trecută, preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, şi secretarul general, Radu Vişan, au participat, la Nyon, la o reuniune a tuturor conducerilor de asociaţii europene. Răzvan Burleanu a anunţat public că FRF îl va susţine şi vota pe Gianni Infantino: "Am transmis clar la UEFA mesajul nostru de susţinere pentru candidatura domnului Infantino, reiterând public argumentele care au fundamentat decizia noastră. Rămânem constanţi în susţinerea viziunii şi strategiei bazate pe valori împărtăşite de noi". Decizia susţinerii lui Gianni Infantino a fost supusă la vot şi aprobată de Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal.

Conform lui Radu Vişan, la întâlnirea de la Nyon, au fost stabilite mai multe lucruri importante legate de procesul electoral - atât cel de la FIFA, cât şi cel de la UEFA: "S-a stabilit că nu vor fi organizate alegeri pentru preşedinţia UEFA până când nu se vor finaliza toate procedurile TAS referitoare la situaţia domnului Michel Platini. Comitetul Executiv al UEFA a decis să ţină cont de dreptul domnului Platini de a se apăra în faţa instanţelor sportive. Totuşi, s-a propus ca, în situaţia în care procedurile la TAS vor dura mai mult de câteva luni, să se declanşeze alegeri pentru preşedinţia UEFA. Conducerea fotbalului european va fi asigurată de Comitetul Executiv şi Administraţia UEFA, iar dacă domnul Gianni Infantino va deveni preşedinte FIFA, atunci va fi numit un nou secretar general UEFA până la alegerea unui nou preşedinte sau până la revenirea în funcţie a domnului Platini".

În mai 2015, la precedentele alegeri, candidatul susţinut de FRF, olandezul Michael van Praag, a decis să iasă din cursă, astfel că la confruntarea finală au ajuns elveţianul Sepp Blatter şi iordanianul Ali Bin Al Hussein. FRF a mers atunci pe "mâna" iordanianului, dar acum va susţine un contracandidat al acestuia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb