Ionuţ Negoiţă, principalul acţionar al FC Dinamo, a anunţat că se va retrage definitiv din fotbal. Fără mari performanţe sportive, în mandatul lui Negoiţă, Dinamo se poate mândri doar cu ieşirea din insolvenţă. După ce Ioan Nicolae a făcut un mare pas în spate la Astra Giurgiu, iar Negoiţă a decis să pună capăt investiţiilor în fotbal putem spune că avem un "al treilea val" de patroni care decid să abandoneze finanţarea fotbalului.
Negoiţă a anunţat că doreşte să vândă clubul, preţul fiind de 2.000.000 de euro la care se mai adaugă o datorie de alte 2.000.000 de euro, şi că aşteaptă oferte, în acest moment echipa având asigurată finanţarea până la sfârşitul campionatului: "Greşeala mea a fost că am preluat un club cu datorii foarte mari, cu problme financiare grave, chiar la limită şi a fost greu să fac lucrurile. După 5 ani petrecuţi la Dinamo, istorie pe care am scris-o într-un fel sau altul, nu aş considera o înfrângere. Totuşi, am salvat un club. Decizia mea de a mă retrage e ireversibilă. Am mai avut tentative de a mă retrage, dar m-am răzgândit. Acum e 100% sigur, mă retrag. Am un regret: aş fi putut face mai mult. Eu sunt o persoană ambiţioasă şi îmi doresc cât mai mult. Dar am făcut tot ce am ştiut eu mai bine. Mi-aş fi dorit un titlu, dar nu am avut nici noroc. Uitaţi-vă şi la tragerile la sorţi în Europa: am picat cu Bilbao, iar alţii au întâlnit cel mai accesibil oponent. În fotbal trebuie să ai şi noroc. Dinamo are suporteri mulţi, care se pot implica şi gestiona un asemenea club. Există şi varianta mai multor investitori, vom vedea ce va fi." Ionuţ Negoiţă a devenit acţionar la FC Dinamo în august 2012 când a preluat pachetul deţinut de Cristian Borcea. Ulterior, Negoiţă a devenit acţionar majoritar cu 90 % în luna martie a anului 2013 după ce a achiziţionat şi procentele deţinute de Nicolae Badea şi Dragoş Săvulescu.
Fotbalul autohton s-a confruntat în ultimii 18 ani cu nenumărate " abandonuri" ale unora dintre patroni, mulţi dintre aceştia ieşind ruinaţi din " mariajul" cu sportul rege, alţii ajungând chiar în spatele gratiilor. Gheorghe Florea (Rocar Bucureşti), Eugen Huţu (Foresta Fălticeni), Nicolae Puiu (FC Oneşti), Dumitru Sechelariu (FCM Bacău), Heinrich Schorsch (FC Baia Mare), Dinel Staicu (U. Craiova), Emanoil Savin (Apulum Alba Iulia), Nicolai Boghici (Oţelul), Nicolae Bara (UTA), Cornel Penescu (FC Argeş), Vasile Şiman (Sportul Studenţesc),George Bosânceanu (Farul), Dumitru Bucşaru (Unirea Urziceni), Marian Iancu (Poli Timişoara), George Copos (Rapid), Vladimir Cohn, Vasile Turcu, Nicolae Badea, Cristi Borcea (Dinamo), Adrian Porumboiu (FC Vaslui) au făcut parte din primul val de investitori intraţi şi retraşi din fotbal.
După puţin timp au urmat retragerile lui Arpad Paszkany (CFR Cluj), ,Ioan Nicolaie (FC Braşov), Dan Adamescu (Oţelul Galaţi), Daniel Capră (Petrolul Ploieşti), Florian Walter (U Cluj).
Acest gen de finanţare, cu patron unic, şi-a dovedit limitele, între timp au început să nu mai funcţioneze prea grozav nici asocierile cu autorităţile locale, majoritare în primele două divizii. Se discută tot mai intens despre apariţia unor investitori din exterior, la CFR Cluj este un acţionar din Germania, iar conducerea CSU Craiova se află în tratative cu un grup de oameni de afaceri chinezi, care finanţează campioana Cehiei, Slavia Praga.