FOTBAL ŞI BANI! Turneu profitabil!

O.D.
Ziarul BURSA #Sport / 11 ianuarie 2017

Turneu profitabil!

Turneul final al Campionatului European din 2016 a fost un succes din toate punctele de vedere. Dacă până acum s-a vorbit la capitolul reuşite de spectacolul sportiv, de cel din tribune şi de faptul că nu s-a produs niciun atentat, acum au apărut şi primele date oficiale, livrate de statul francez legate de partea financiară a afacerii, din punctual său de vedere.

Potrivit unui studiu publicat de Ministerul francez al Sporturilor, citat de Agerpres, Euro 2016 a generat beneficii economice de 1,221 miliarde euro ( 625,8 milioane euro - turism şi de 596 milioane euro - organizare). Conform sursei citate, în ceea ce priveşte beneficiile turistice, doar cheltuielile făcute de cei 613.000 spectatori străini şi a celor 34.000 de invitaţi au fost luate în calcul, fiind excluşi spectatorii francezi. Printre cei 613.000 de turişti, 40.000 au urmărit meciurile din fan-zone-uri. În medie, vizitatorii au cheltuit 154 de euro pe zi şi au rămas 7,9 zile în Franţa, cheltuind în total 625,8 milioane euro. Din această sumă, 35% au fost alocaţi cazării, 30% pentru masă, 15% pentru transporturi şi 20% pentru cumpărături şi vizite. Beneficiile în materie de organizare sunt în mare majoritate legate de cheltuielile operaţionale ale UEFA, organismul tutelar al competiţiei (360 milioane euro). Urmează apoi cele ale celor 24 de echipe participante contributoare care se ridică la 34,9 milioane euro beneficii de la turneu. Această cifră este uşor mai mică decât cea cheltuită de persoanele acreditate (34,8 milioane euro), în timp ce sponsorii nu au alocat decât 22,6 milioane euro.Pentru stat, Campionatul European a avut, de asemenea, consecinţe pozitive în termeni fiscali, în special graţie celor 70 milioane de euro TVA încasat.

Faţă de alte ţări care organizează astfel de turnee, Franţa a avut avantajul unei infrastructuri foarte bine puse la punct, nefiind nevoie să investească foarte mult în stadioane, aeroporturi, locuri de cazare. Asigurarea securităţii a presupus un nivel mai mare al cheltuielilor, dar până la urmă, cu excepţia unor evenimente izolate, la începutul turneului, nu au fost probleme majore. Bugetul pentru asigurarea securităţii meciurilor a fost de 17 milioane de euro, 4 milioane, plătite de UEFA. Bugetul total al securităţii turneului final (inclusiv aeroporturi, gări, staţii de metrou, locurile de cantonament ale echipelor...) s-a ridicat la peste 200 de milioane de euro. Din cauza unor evenimente nedorite, apărute înaintea turneului final, atentatele de la Paris, numărul forţelor de ordine a fost suplimentat, întregul dispozitiv de securitate fiind de 10 000 de oameni, la care se puteau adăuga, în funcţie de evenimente, forţe puse la dispoziţie de guvernul francez, poliţişti, jandarmi şi militari.

Conform unui anunţ efectuat de UEFA imediat după încheierea turneului final, Euro 2016 a generat venituri de 1,93 miliarde de euro şi costuri de 1,1 miliarde euro, cu un beneficiu de 830 milioane. Din această sumă, 600 de milioane euro au fost acordate celor 55 de federaţii naţionale membre ale UEFA, iar restul de 230 milioane vor acoperi cheltuielile de organizare a EURO 2020 şi ale preliminariilor sale. Veniturile sunt în creştere cu 34% în raport cu ediţia din 2012 a turneului. Banii au provenit din vânzarea drepturilor TV - 1,05 miliarde euro, parteneriate comerciale - 480 milioane euro şi din vânzarea biletelor - 400 milioane euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb