FOTBAL ŞI BANI Vânzarea drepturilor TV, cheia alegerilor pentru şefia LPF

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 20 septembrie 2017

Vânzarea drepturilor TV, cheia alegerilor pentru şefia LPF

Liga Profesionistă de Fotbal îşi va alege o nouă conducere luna viitoare, scrutinul pentru preşedinţia LPF va avea loc în cadrul Adunării Generale programate în 23 octombrie. Singurul candidat anunţat până în acest moment este actualul preşedinte Gino Iorgulescu, care a admis că vânzarea drepturilor de difuzare a partidelor din Liga 1 la un preţ cât mai mare reprezintă principala temă de campanie pentru oricine intenţionează să ajungă în fruntea LPF în acest moment.

Noul preşedinte va trebui să gestioneze cu mare atenţie, în 2019, vânzarea acestor drepturi, care asigură în proporţie de peste 80% bugetele majorităţii echipelor din Liga 1. Liga Profesionistă de Fotbal a semnat pe 4 martie 2014 un parteneriat media pe cinci ani cu firma Intel Sky Broadcast din Malta, având ca obiect comercializarea drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga I. Conform contractului, Liga Profesionistă de Fotbal încasează anual de la Intel Sky Broadcast suma netă de 27,5 milioane de euro. Gino Iorgulescu a lăsat să se înţeleagă că are unele garanţii că va reuşi să obţină o sumă similară şi pentru viitorul contract, dacă va fi ales: "M-am hotărât să candidez pentru că unele cluburi au insistat, dar până nu văd scris nu mă îmbăt cu apă rece. Apoi m-am asigurat că pot să refac contractul pentru drepturile TV începând de la aceeaşi sumă sau poate încă mai mare, pentru alţi 5 ani. Am avut discuţii cu cei care au preluat contractul de televiziune de la ISB, iar dânşii mi-au dat asigurări că se pot lua bani mai mulţi. Mi-au spus că vor ca eu să candidez, iar dacă eu candidez se asigură noul contract, plecând de la banii care s-au luat până acum. În plus, publicitatea să se vândă la comun şi să se încaseze mai mulţi bani. Cluburile acum nu au un marketing foarte bun şi iau bani puţini din publicitatea pe leduri la meciuri sau ce mai au prin stadioane. Dânşii au făcut nişte calcule şi cluburile pot câştiga mai mult vânzând la comun drepturile TV şi drepturile de publicitate pe stadioane (...)Următorul mandat va fi de 5 ani, pentru că am modificat statutul, dar o persoană nu va putea avea mai mult de două mandate. Noi am făcut această modificare de statut când am devenit preşedinte. Aici erau mandate nelimitate, iar noi am luat modelul de la preşedinţia României şi am pus mandat de 5 ani, maximum două. La FRF sunt trei mandate maximum, de câte 4 ani. Nu am vrut să înăspresc condiţiile de candidatură, să nu zică lumea că îmi fac eu avantaje."

Dincolo de aceste asigurări, au existat şi sincope în relaţia LPF - ISB în legătură cu banii din drepturile TV. În 2015, compania Intel Sky Broadcast a cerut în cadrul Adunării Generale a Ligii Profesioniste de Fotbal diminuarea valorii contractului pentru transmiterea meciurilor din Liga 1, pentru sezonul 2015-2016. Argumentele folosite de deţinătorii drepturilor (retrogradarea unor echipe de tradiţie, scăderea interesului pentru competiţie) au provocat discuţii majore, în final diminuarea nu s-a mai produs, cluburile opunându-se în masă acestei măsuri.

Conform secretarului general al LPF, Justin Ştefan, candidaturile se pot depune până pe 7 octombrie. Conform statutului, candidatul trebuie să aibă cetăţenie română, să aibă studii superioare de lungă durată cu licenţă, să nu fi suferit condamnări penale privative de libertate şi să nu fi fost declarat persona non grata de către Federaţia Română de Fotbal.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb