Federaţia Patronatelor din Industria Ospitalităţii din România (FPIOR) a lansat un protest ferm împotriva intenţiei Guvernului de a elimina tichetele de vacanţă, considerând această măsură extrem de dăunătoare pentru turismul românesc, potrivit unui comunicat emis redacţiei. Corina Martin, secretar general al FPIOR, a declarat că eliminarea tichetelor de vacanţă ar afecta întregul sector turistic.
"Nu ne întoarceţi cu 20 de ani în urmă! Eliminarea tichetelor de vacanţă afectează direct peste 1,3 milioane persoane - şi ne referim aici la numărul de persoane din aparatul bugetar - plus peste 400.000 de angajaţi HoReCa, plus turismul românesc per ansamblu", a declarat Corina Martin, Secretar General FPIOR.
George Lică, Patronatul Eforie, a adăugat: "80% din staţiune functioneaza cu tichete de vacanţă."
Patronatele din turism subliniază că, în loc de a elimina această facilitate, autorităţile ar trebui să se concentreze pe reducerea aparatului administrativ şi pe combaterea risipei bugetare. Măsura ar avea consecinţe devastatoare, inclusiv scăderea veniturilor din turism cu 30-40%, dispariţia unor investiţii în infrastructura turistică şi impactul negativ asupra altor industrii conexe. De asemenea, s-ar înregistra o pierdere semnificativă a încrederii investitorilor privaţi şi o afectare gravă a balanţei valutare.
FPIOR cere Guvernului să renunţe la această măsură şi să continue susţinerea turismului românesc prin menţinerea tichetelor de vacanţă, considerându-le esenţiale pentru bunăstarea economică a ţării.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 20.12.2024, 12:03)
Jos cu FPIOR. Noi, ceilalti 16 milioane de cetateni ai Romaniei (toti mai putin cei 2 milioane de bugetari), suntem marginalizati de preturile nesimtite pe care turismul romanesc le cer clientilor, STIIND ca bugetarii au tichete de vacanta care nu pot fi folosite decat in Romania.
Tichetele de vacanta ale bugetarilor sunt un instrument comunist care nu are nicio legatura cu capitalismul ci doar cu cheltuirea iresponsabila a banului public. Nu vrem, noi ceilalti cetateni ai Romaniei, sa mai platim concediile bugetarilor. Sa si le plateasca singuri, numerar.
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 20.12.2024, 12:31)
Corect.
Trebuie spus și că mulți politicieni de prin județe au ..pensiuni turistice
De acolo grija pt a subvenționa cu peste 100 mil de euro in sector care e neesențial -educatia, sănătatea sau aparare pot pretinde asta-
Acest sector trebuie sa existe atât cât cere piata
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 20.12.2024, 12:36)
Erata
La 1,3 mil bugetari subvenția e de peste 300 mil euro anual.
Acești bani statul ii împrumută pt o afacere privata.
1.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.2)
(mesaj trimis de anonim în data de 20.12.2024, 12:41)
In aceasta ordine de idei ,sa intrebam ..patronatul :
Cate MLD de euro trebuie sa împrumute statul că sa ii subvenționeze , sa se ..dezvolte si sa devină competitivi cu Grecia, Bulgaria etc
Nu a fost suficient sprijinul până acum?
Ce garanție ne oferă că , daca mai sunt sprijiniți și anul viitor, devin mai ..competitivi și nu mai...nesimțiți?