Frankfurter Allgemeine ţinteşte "cu dedicaţie" în televiziunile autohtone

D.N.
Ziarul BURSA #Politică / 13 noiembrie 2012

Politizarea şi polarizarea excesivă a televiziunilor de ştiri autohtone au intrat şi în atenţia presei internaţionale. Felul în care televiziunile noas­tre de ştiri s-au poziţionat în funcţie de anumite simpatii politice nu mai reprezintă o noutate, contrariază însă felul partizan în care publicaţii ocidentale prestigioase înceracă să prezinte doar anumite realităţi din viaţa politică autohtonă. Într-o Europă unită, lecţiile de deontologie şi echidistanţă ar trebui predate tur-retur.

Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, una dintre cele mai influente publicaţii germane, a dedicat un amplu articol modului în care televiziunile autohtone s-au transformat în instrumente de linşaj public, făcându-se trimitere în special către Antena 3. Articolul intitulat "Das rumänische Fernsehen ist zu einer Dreckschleuder verkommen" (Televiziunea română a devenit o praştie de mizerii) lansează un atac devas­tator la adresa televiziunilor de ştiri din ţara noastră, pe care le acuză direct că promovează şantajul, calomnia şi atacurile la persoană. Autorul articolului, Karl Peter Schwarz, afirmă că situaţia este întreţinută de actualul regim politic. Nu lipsesc nici exemplificările, fiind prezentate câteva nume de persoane publice dis­creditate de către Antena 3: este amintită Narcisa Iorga, membră a CNA, dar este dat şi exemplul judecătorului Cristian Danileţ, membru al CSM. Conform Frankfurter Allgemeine, atacurile nu sunt întâmplătoare, CNA şi Curtea Constituţională, au fost printre puţinele instituţii care s-au opus intenţiilor vădit totalitare ale USL şi ale "regimului Ponta".

Această poziţie a ziarului nu este singulară. Condamnarea şi tentativa de sinucidere a fostului premier Adrian Năstase au fost analizate în amănunt de această publicaţie. Mihai Poliţeanu, asistentul Monicăi Macovei, a avut grijă la vremea res­pectivă să trimită redacţiilor traducerea articolului "Telenovelă fără bubuitură" din Frankfurter Allgemeine Zeitung, publicat pe 24.06.2012, în care se vorbea despre o posibilă telenovelă prost regizată menită să-l scutească pe Adrian Năs­tase de rigorile sistemului penitenciar. De altfel, în respectivul articol, europarlamentarul PDL Monica Macovei era citată în repetate rânduri, poziţia sa faţă de cazul "Năstase" fiind cunoscută în ţară.

Pe de altă parte, acelaşi autor Karl-Peter Schwarz lăuda la începutul anului, în februarie, performanţele Guvernul Emil Boc, în momentul în care premierul a decis să demisioneze. Aceeaşi publicaţie a scris pe larg despre plagiatul premierului Ponta, dar şi despre corupţia din cadrul partidului condus de actualul prim-ministru.

Consumatorii de media autohtoni s-au revoltat în repetate rânduri de modul în care se duc anumite campanii de presă, dar trebuie precizat că excese s-au făcut nu doar de către instituţiile de presă care susţin actuala putere, ci şi de cealaltă tabără. Din câte se pare, anumite boli profesionale sunt contagioase în presa europeană.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb