Franţa a deschis o anchetă penală împotriva regimului al-Assad pentru "crime de război"

Simona Grigorescu
Internaţional / 30 septembrie 2015

Autorităţile franceze au deschis o anchetă penală pentru "crime de război" împotriva regimului lui Bashar al-Assad, pentru abuzuri comise în Siria în perioada 2011-2013, relatează 20minutes.fr.

În urma unei semnalări din partea Quai d'Orsay, Parchetul din Paris a deschis pe 15 septembrie o anchetă preliminară pentru "crime de război", a declarat o sursă apropiată dosarului, o informaţie confirmată de către o sursă diplomatică.

Ancheta se bazează pe mărturia lui "César", un fost fotograf din cadrul poliţiei militare siriene, care a fugit din Siria în iulie 2013, luând cu el aproximativ 55.000 de fotografii în care apar corpuri torturate.

Laurent Fabius, care se află la New York, la Adunarea Generală ONU, a declarat că: "Raportul César - mii de fotografii de nesuportat, autentificate de către numeroşi experţi, care arată cadavre torturate şi (ale unor oameni) morţi de foame în închisorile regimului expune cruzimea sistematică a regimului Bashar al-Assad".

Potrivit sursei citate, Quai d'Orsay a semnat faptele procurorului Parisului în baza articolului 40 din Codul de Procedură Penală, care obligă orice autoritate publică să transmită justiţiei informaţii pe care le deţine, dacă are cunoştinţă de o crimă sau infracţiune, oricare ar fi ea.

Într-o conferinţă de presă la Paris, în martie 2014, mai multe imagini ce au afişat o cruzime faţă de acei oameni, provenind dintr-un album adus de "César", au fost proiectate la Institutul Lumii Arabe.

De asemenea, scris în engleză, cu litere de culoarea sângelui, şi intitulat «Assad's secret massacres» (Masacrele secrete ale lui al-Assad), fotoreportajul era destinat instanţelor internaţionale, inclusiv ONU, în vederea instruirii unui dosar cu privire la responsabilitatea regimului faţă de aplicarea «torturii în masă».

Anunţarea acestei anchete are loc în contextul în care criza siriană se află în centrul Adunării Generale a ONU.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb