FRANŢA: Macron spune că îşi asumă ''în totalitate'' afirmaţiile controversate despre nevaccinaţi

J.P.
Internaţional / 7 ianuarie 2022

Macron spune că îşi asumă ''în totalitate'' afirmaţiile controversate despre nevaccinaţi

Preşedintele francez Emmanuel Macron a afirmat vineri că îşi asumă "în totalitate" declaraţiile controversate de marţi cu privire la nevaccinaţi, despre care a spus că vrea să îi "enerveze", acuzându-i pe unii dintre ei că fac din "libertatea lor, care devine o iresponsabilitate, un slogan", potrivit AFP, citat de Agerpres.

"Putem fi mişcaţi de forme de expresie care par familiare şi pe care mi le asum în totalitate", a declarat preşedintele francez într-o conferinţă de presă la Palatul Elysee, alături de preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

"Eu sunt mişcat de situaţia în care ne aflăm. Adevărata fractură a ţării este când unii fac din libertatea lor, care devine o iresponsabilitate, un slogan", a mai spus Macron.

"Nu doar că ei pun în pericol viaţa altora, dar şi restrâng libertatea altora, şi nu pot să accept asta", a insistat el.

"Nu pot permite să înflorească în ţara noastră dezbateri care ar consta în a spune: 'Să nu îi îngrijim în funcţie de alegerile lor'. Nu. Şi am spus-o foarte clar", a adăugat şeful statului, revenind la contextul interviului din Parisien, unde le-a răspuns la două cadre medicale furioase împotriva nevaccinaţilor.

Asumând de asemenea că "strategia sa este simplă: vaccinare, vaccinare, vaccinare", Macron a explicat că "impunerea de restricţii pentru persoanele care nu sunt vaccinate este o mişcare europeană".

"O spun ferm şi clar: trebuie să o facem pentru toţi compatrioţii noştri care fac efortul să se vaccineze şi care, prin iresponsabilitatea altora, deseori prin alegeri asumate, se contaminează", a adăugat el.

"Şi trebuie să o facem de asemenea pentru compatrioţii noştri care uneori se lasă prinşi de discursuri obscurantiste, de discursuri ale fricii: nu se protejează, deşi ştiinţa, cercetarea şi excelenţa tehnologică şi productivă europeană le permite asta", a mai declarat Macron.

"Este responsabilitatea mea să trag un semnal de alarmă. Este ceea ce am făcut în această săptămână, pentru ca lucrurile să poată avansa mai rapid", a concluzionat şeful statului francez.

Ursula Von Der Leyen a afirmat la rândul său că "permisul de vaccinare este un instrument pentru a-i proteja pe vaccinaţi".

În opinia sa, "discuţia despre responsabilitate şi libertate este foarte importantă în societatea noastră în timpul unei pandemii".

Preşedintele francez a devenit ţinta criticilor în această săptămână după ce a adoptat un ton dur faţă de persoanele nevaccinate împotriva COVID-19, afirmând că scopul său a fost de "a-i enerva" pe oamenii respectivi atât de mult încât aceştia să ajungă să se vaccineze.

Macron a explicat că se opune vaccinării obligatorii a populaţiei şi că strategia este de a face mai dificilă viaţa persoanelor nevaccinate, astfel încât să le determine să se vaccineze.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. 2 bestii genocidare marxist-globaliste care flegmeaza fara nici o retinere in spatiul public(semn ca nu se mai tem de nimic), peste drepturile si libertatile popoarelor europene! Poate da bunul Dumnezeu, ca amandoi sa ajunga pe mainile cetatenilor rasculati!

    Are alegeri in 3-4 luni prezidentiale si toti ne pregatesc si ne spun ca el castiga, fara emotii, asa ca nici Franta nu mai este cea fost odata.

    1. Pai, va castiga pt ca Sistemul ocult francez va aplica din nou "metoda de furt electoral Biden", devenita deja marca inregistrata!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb