Franţa şi Germania propun un fond de 10 miliarde euro pentru gestionarea crizelor

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 26 noiembrie 2015

Franţa şi Germania propun un fond de 10 miliarde euro pentru gestionarea crizelor

Miniştrii economiei din Franţa şi Germania propun înfiinţarea unui fond de zece miliarde de euro care să finanţeze măsuri suplimentare de securitate, de întărire a controalelor la frontierele externe ale Uniunii Europene şi de primire a refugiaţilor.

Ministrul francez al economiei, Emmanuel Macron, a declarat că, împreună cu omologul său german, vicecancelarul Sigmar Gabriel, a propus înfiinţarea acestui fond într-o scrisoare adresată preşedintelui Francois Hollande şi cancelarului Angela Merkel.

"Există riscul ca oamenii noştri, partidele noastre politice, guvernele să decidă să trateze această problemă separat sau să acţioneze unul împotriva altuia", a spus Macron, adăugând că Franţa este preocupată de problema securităţii după atentatele din 13 noiembrie, din Paris, iar Germania - de sutele de mii de refugiaţi care intră pe teritoriul său.

Macron a precizat că va prezenta, alături de omologul său german, un text mai detaliat în acest sens până la mijlocul lunii decembrie, care se va baza pe propunerile pe care le-au făcut în iunie cu privire la o integrare mai atentă a zonei euro.

Potrivit Reuters, care a văzut documentul în cauză, propunerea presupune alimentarea fondului menţionat cu zece miliarde de euro timp de trei ani, bani destinaţi gestionării situaţiilor de urgenţă. Fondul ar urma să aibă un mecanism de administrare bazat pe ponderea economică a fiecărei ţări, fiind binevenite să participe, de asemenea, şi alte state comunitare.

O sursă citată de Reuters a spus: "Ideea este să transmitem un mesaj rapid. Dacă vom aştepta o actualizare a programului financiar multianual al Uniunii Europene, nu vom avea nimic până în 2017, iar situaţia este urgentă (...) Problema reală este voinţa politică".

Iniţiativa miniştrilor Macron şi Gabriel vine la aproximativ cinci luni după ce aceştia au propus crearea unui buget comun al zonei euro. Însă, propunerea nu a fost continuată de preşedintele francez şi cancelarul german.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb