Fregatele poloneze Miecznik vor fi echipate cu sistemul TACTICOS de la Thales

T.B.
Companii / 9 octombrie 2023

Fregatele poloneze Miecznik vor fi echipate cu sistemul TACTICOS de la Thales

Thales va echipa fregatele MIECZNIK ale Marinei poloneze cu sistemul TACTICOS de combat management, cu sonare, un senzor cu infraroşu şi radare care vor oferi navelor de război capabilităţi de detectare, identificare, comandă şi control, se arată într-un comunicat al Thales, remis redacţiei. Se preconizează că prima navă va intra în serviciu în 2029, prin intermediul unui program strategic care include un acord de cooperare între Thales şi consorţiul PGZ-MIECZNIK (condus de Polska Grupa Zbrojeniowa), conform sursei citate.

Proiectate pentru a îndeplini o gamă largă de misiuni pe mare, inclusiv securizarea liniilor de comunicaţii maritime şi a infrastructurii critice, fregatele multirol din clasa MIECZNIK vor spori semnificativ capacităţile marinei poloneze şi vor reprezenta o contribuţie importantă a Poloniei în cadrul NATO, se mai arată în comunicat. Navele vor fi echipate cu un set de senzori dezvoltaţi de Thales şi integraţi în sistemul de luptă, transmite compania Thales.

Sistemul TACTICOS de la Thales va fi elementul central de comandă şi decizie al sistemului de luptă al fregatei, informează sursa menţionată. Rolul şi performanţele sale - sprijinirea controlului senzorilor, compilarea imaginilor, evaluarea situaţiei, susţinerea acţiunilor şi controlul armelor - sunt esenţiale pentru eficienţa operaţională a unei nave militare, aşa cum se mai arată în comunicat.

Fregatele poloneze MIECZNIK se vor baza pe o suită completă de sonare Thales, care va cuprinde sonarul BlueHunter montat pe corpul navei şi sonarul remorcat Captas-2, care oferă o evaluare multisenzorială a peisajului subacvatic, potrivit sursei citate.

În plus, Thales va furniza două radare complementare, SM400 Block 2 şi NS50. Radarul SM400, un radar multifuncţional în bandă S, este conceput pentru a asigura simultan supraveghere aeriană şi de suprafaţă la mare distanţă şi funcţii de control al elicopterelor şi al armelor la o distanţă de până la 400 km, se arată în comunicat. Radarul NS50, împreună cu TSA 6000 IFF (Identification Friend or Foe), oferă un nivel suplimentar de protecţie, asigurând detecţie, urmărire şi clasificare superioare, aerian şi terestru, menţionează sursa precizată. De asemenea, fregatele vor fi echipate cu ARTEMIS, un sistem naval de căutare şi urmărire în infraroşu la 360°, şi cu radarul de control al tirului STIR 1.2 EO Mk2, informează Thales.

Thales va folosi expertiza din programul Type 31 al Marii Britanii pentru a reduce riscurile şi pentru a simplifica procesul de predare a navelor, menţionează compania. În plus, Thales va contribui la consolidarea industriei locale de apărare din Polonia prin colaborarea cu consorţiul PGZ-MIECZNIK şi cu alţi actori din industria poloneză, potrivit comunicatului.

"Contractul oferă o bază solidă pentru un efort comun, iar valoarea care poate fi obţinută prin colaborare este un aspect esenţial al parteneriatului strategic. Prin urmare, un set de senzori şi efectori va fi integrat cu TACTICOS CMS în mod independent de către PGZ, graţie transferului de cunoştinţe de la Thales", a declarat Cezary Cierzan, directorul Departamentului de Tehnologii Maritime, PGZ, conform sursei citate.

"Este un succes remarcabil pentru Thales, care a beneficiat de sprijinul guvernului britanic. Aşteptăm cu interes continuarea relaţiei istorice pe care o avem cu Polonia, în beneficiul ambelor naţiuni", a precizat Alex Cresswell, director executiv Thales în Marea Britanie, aşa cum se arată în comunicat.

"Parteneriatul nostru cu Marina poloneză datează de mulţi ani şi suntem mândri că am fost selectaţi pentru acest program important, după 2 ani de dezvoltare a soluţiei împreună cu PGZ. Aşteptăm cu nerăbdare să aducem ingineria şi tehnologia Thales la bordul acestor nave şi să cooperăm cu industria locală pentru a sprijini Marina poloneză", a subliniat Dirk Jan de Bruijn, Vicepreşedinte Above Water Systems, Thales, arată datele comunicatului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb