Fumatul cauzează depresie

F. A.
Miscellanea / 18 iunie 2010

Fumatul creşte riscul apariţiei depresiei şi anxietăţii, conform celui mai recent studiu dezvoltat de cercetătorii din Noua Zeelandă. Lucrarea arată că dependenţii de nicotină sunt de două ori mai predispuşi spre a prezenta simptome ale depresiei decât cei care nu suferă de dependenţă nicotinică, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

"Concluzia principală a studiului este că, pe lângă bolile de natură fizică pe care fumatul le provoacă, dependenţa de nicotină creşte şi riscul afecţiunilor de sănătate mentală", a declarat pentru Medscape Psychiatry, Prof. Dr. David Fergusson coordonatorul studiului Christchurch Health & Development Study, Universitatea Otago, Dunedin, Noua Zeelandă.

"Contrar unor opinii vehiculate în ultimii ani în media, conform cărora cei care se lasă de fumat sunt predispuşi spre depresie, acest studiu arată clar că nicotina reprezintă un factor de risc pentru apariţia acestei afecţiuni. La fel de îngrijorătoare sunt şi datele referitoare la felul în care fumatul pasiv influenţează apariţia bolilor mentale. Studii recente arată că şi cei care sunt expuşi la fumul de ţigară prezintă un risc crescut de depresie şi anxietate. Este esenţial să încurajăm oamenii să renunţe la fumat, pentru că, pe zi ce trece, sunt identificate tot mai multe pericole la care fumătorii activi şi pasivi se expun şi care au efecte negative importante asupra sănătăţii fizice şi mentale. Renunţarea la fumat este cel mai bun lucru pe care îl putem face pentu sănătatea noastră", a declarat Bogdana Bursuc, psiholog coordonator în Programul Naţional de Renunţare la Fumat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb