Fundaţia Conservation Carpathia lansează prima expoziţie virtuală din România dedicată Munţilor Făgăraş

G.U.
Miscellanea / 7 aprilie 2022

Fundaţia Conservation Carpathia lansează prima expoziţie virtuală din România dedicată Munţilor Făgăraş

Fundaţia Conservation Carpathia lansează prima expoziţie virtuală din România dedicată Munţilor Făgăraş, conform unui comunicat de presă. Galeria cuprinde imagini şi poveşti inedite cu frumuseţile întâlnite în natură şi în comunităţile din Făgăraş.

Galeria virtuală recrează cadrul natural al Munţilor Făgăraş şi este formată din 7 săli tematice unde vizitatorii pot naviga, de pe desktop sau de pe telefon, prin Păduri, Păşuni alpine, Vârfuri, Floră, Faună, Ape şi Comunităţi şi pot asculta poveştile realizate pentru fiecare în parte.

Potrivit sursei citate, galeria cuprinde o selecţie de imagini din albumul "2544m - Poveştile Munţilor Făgăraş, cei mai înalţi între Carpaţii României", realizate de fotograful Dan Dinu, unul dintre regizorii documentarului România Sălbatică, cu sprijinul OAK Foundation. Utilizatorii pot accesa platforma şi se pot bucura de o experienţă captivantă prin privelişti panoramice şi sunete autentice din natură.

"Ne-am dorit să aducem experienţele pe care noi le trăim în fiecare zi şi persoanelor care nu au posibilitatea de a se bucura de natură la fel de rapid. Această galerie te aduce mai aproape de natură. Prin acest proiect, ne-am propus să facem cunoscute activităţile de dezvoltare durabilă din Făgăraş realizate de fundaţie, deoarece cu toţii putem contribui la continuitatea lor.", Christoph Promberger, director executiv Fundaţia Conservation Carpathia.

"Munţii Făgăraş sunt renumiţi pentru frumuseţea peisajelor, pentru pădurile virgine, pentru bogăţia speciilor de animale sălbatice care încă se mai găsesc aici, pentru istoria locurilor şi a oamenilor. Aici s-a născut una dintre cele mai longevive mişcări de rezistenţă anticomunistă, la poalele acestor munţi se păstrează tradiţii care se transmit din generaţie în generaţie şi de aici a plecat Badea Cârţan. Am adus împreună locuri şi legende şi ne dorim să invităm cât mai mulţi oameni să ni se alăture în această drumeţie prin Munţii Făgăraş, chiar dacă este virtuală", continuă Barbara Promberger, director executiv Fundaţia Conservation Carpathia.

Fiecare sală a galeriei are un prim vizual panoramic, având în plus o coloană sonoră bazată pe elemente specifice precum sunetele făcute de foşnetul ierbii, gâze, vânt sau sunete de râuri, şuvoaie sau cascade.

"Dacă înainte foloseam Google Maps ca să identific un obiectiv turistic, acum pot să revăd frumuseţea Munţilor Făgăraş prin această galerie virtuală. De câţiva ani am sprijinit activităţile fundaţiei, începând cu lansarea albumului şi acum cu galeria virtuală, iar eu cred că şi-au îndeplinit scopul de a face accesibil universul Munţilor Făgăraş călătorilor de pretutindeni. Această galerie mi-a trezit dorul de a fi pe munte şi cu siguranţă voi merge cât mai curând." Amalia Enache, prieten al Fundaţiei Conservation Carpathia.

Galeria poate fi accesată aici.

Fundaţia Conservation Carpathia contribuie la conservarea şi refacerea ecosistemelor naturale din Munţii Carpaţi, în beneficiul biodiversităţii şi a comunităţilor locale, prin achiziţionarea, protejarea şi administrarea de păduri şi pajişti alpine. În peste 12 ani de activitate, fundaţia a salvat de la tăiere 26.700 ha de pădure, a plantat 3 milioane de puieţi în zone grav afectate de vechi tăieri neconforme, a creat o zonă de management cinegetic activ pe o suprafaţă de 78.000 ha şi contribuie la bunăstarea comunităţilor din vecinătatea pădurilor protejate prin proiecte sociale, de educaţie şi de dezvoltare de afaceri verzi.

Munţii Făgăraş reprezintă ultima oază de biodiversitate de pe continent de peste 200.000 de hectare, unde poate fi creat cel mai mare şi important parc naţional din Europa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb