Furt de acţiuni, şantaj şi trafic de influenţă

Ancuţa Stanciu
Ziarul BURSA #Politică / 31 ianuarie 2006

Gelu Tofan, audiat la DNA

Urmărit penal pentru şantaj şi trafic de influenţă, Gheorghe (Gelu) Tofan, administratorul SC "Tofan Grup", a fost audiat, ieri, la Departamentului Naţional Anticorupţie (DNA). Tofan a declarat: "Este o acţiune de tergiversare. În urmă cu cinci ani a început procesul unui banal furt de acţiuni, dar de o valoare foarte mare. Face parte din strategia lui Ştefan Rădulescu şi a familiei sale de bulversare şi tergiversare a anchetei, prin care ei trebuie să răspundă de ce au furat şi devalizat trei companii, între care < Tofan Trans >". Pe de altă parte, Gelu Tofan şi-a exprimat încrederea în Parchet şi în procurorul care instrumentează cazul, menţionînd, totodată, că i-a promis anchetatorului că va coopera pentru a face ancheta în biroul procurorului, şi nu în stradă.

În acelaşi dosar, anchetatori ai DNA au declanşat, în urma unui denunţ formulat de Ştefan Rădulescu, urmărirea penală şi faţă de procurorul Parchetului de pe lîngă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ), Constantin Gherţa, pentru complicitate la trafic de influenţă şi şantaj. Gherţa este procurorul care a instrumentat dosarul "Tofan Grup" de la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, dosar în care Ştefan Rădulescu a fost arestat preventiv, în noiembrie 2004. De asemenea, Ştefan Rădulescu a fost acuzat că a comis mai multe infracţiuni economice, ce ar fi adus prejudicii imense atît bugetului de stat, cît şi unor firme private. Potrivit lui Rădulescu, procurorul Gherţa i-ar fi şantajat soţia, încercînd să-l determine să renunţe la acţiunile sale deţinute la trei firme, în favoarea lui Gheorghe Tofan.

Pe de altă parte, reprezentanţii "Tofan Grup" au declarat, în decembrie 2005, că Ştefan Rădulescu a deposedat "Grupul Tofan" de trei societăţi comerciale, prin furt de acţiuni şi active, printr-o serie de activităţi infracţionale: fals, înşelăciune şi abuz în serviciu. Aceştia precizează că cele trei societăţi comerciale, pe care Ştefan Rădulescu le-a acaparat prin fraudă, sînt tocmai cele în legătură cu care administratorul SC "Tofan Grup", Gheorghe Tofan, este acuzat de şantaj şi de trafic de influenţă.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb