Furtuna perfectă loveşte piaţa: ce urmează

A.F.
Bănci-Asigurări / 5 august

Furtuna perfectă loveşte piaţa: ce urmează

Vânzarea istorică a acţiunilor japoneze. Acţiunile japoneze au scăzut azi cu 12%, deoarece pieţele financiare au fost lovite de o furtună perfectă. Creşterea surpriză a ratei dobânzii a Băncii Japoniei de săptămâna trecută, împreună cu un raport slab privind locurile de muncă din SUA, au declanşat reducerea riscurilor pe multe pieţe, conform unui comunicat remis redacţiei.

Investitorii pe termen lung ar trebui să rămână calmi. Deşi ultimele două sesiuni de tranzacţionare au fost volatile şi au înregistrat scăderi mari, este important să rămâneţi calm. Investitorii pe termen lung nu ar trebui să reacţioneze exagerat la volatilitatea recentă, ci în schimb să evalueze dacă portofoliul are nivelul potrivit de diversificare. În orice caz, vânzările recente vor crea o mulţime de oportunităţi interesante în acţiuni.

Recesiunea şi cererea de inteligenţă artificială sunt preocupări esenţiale. Temerile de recesiune revin după raportul de vineri privind locurile de muncă din SUA, iar investitorii obţin profit din acţiunile dinamice, cum ar fi acţiunile de tehnologie din SUA, inclusiv acţiunile legate de AI. Publicarea de mâine a câştigurilor de la Super Micro Computer va fi cheia pentru sentimentul în acţiunile AI.

Care este perspectiva dată acum evenimentul de astăzi?

Când indicele VIX (indicele fricii) ajunge la 38 de la 18 în doar două zile de tranzacţionare, începe reducerea riscului şi atunci când toată lumea vrea să iasă pe uşă în acelaşi timp, lucrurile se mişcă repede. Aceasta este ceea ce am văzut astăzi în acţiunile japoneze. Pe termen scurt, pieţele vor fi foarte volatile şi vor fi conduse mai mult tehnic decât bazat pe fundamente. Acesta este motivul pentru care investitorii pe termen lung ar trebui să evite să reacţioneze prea mult astăzi. După cum a spus Warren Buffett, "piaţa de valori este un dispozitiv care transferă bani de la neliniştiţi la cei cu răbdare". Cea mai gravă greşeală pe care o poate face orice investitor astăzi este vânzarea drastică a poziţiilor.

Corecţia acţiunilor din SUA este programată să atingă aproximativ 7% astăzi, de la vârful din iulie, pe baza futures pe acţiuni în pre-piaţă. Acesta este ceea ce se numeşte o retragere uşoară şi ceva care se observă destul de des într-o piaţă bull mai lungă şi un ciclu economic pozitiv. Dacă următoarea rundă de indicatori macro se înrăutăţeşte, atunci scăderea s-ar putea extinde până la aproximativ 15%, ceea ce ar duce indicele S&P 500 la aproximativ 4.800. Nivelul de 5.000 din S&P 500 a fost locul în care piaţa a scăzut în aprilie şi unde media mobilă de 200 de zile se află în prezent. O corecţie de 15% este mai rară, dar de obicei este un punct de inflexiune important, deoarece fie recesiunea nu vine şi acţiunile revin, fie recesiunea se apropie şi corecţia se extinde mai departe.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb