Fuziunea "Pfizer" - "Allergan" a eşuat

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 7 aprilie 2016

Fuziunea "Pfizer" - "Allergan" a eşuat

Compania americană "Pfizer" Inc. a renunţat la planificata achiziţie pe 160 de miliarde de dolari a rivalei "Allergan" Plc, în urma măsurii adoptate recent de Statele Unite pentru combaterea achiziţiilor ce au la bază raţiuni fiscale.

"Decizia a fost motivată de acţiunile anunţate de Departamentul Trezoreriei în 4 aprilie, care constituie o povară fiscală defavorabilă în cadrul acordului de preluare", a informat "Pfizer".

Statele Unite au anunţat măsuri pentru stoparea "exilului fiscal" al multinaţionalelor americane, care încearcă să scape de impozite prin mutarea sediului social în străinătate, prin achiziţia de companii locale.

Administraţia Obama a luat în vizor tranzacţia în urma căreia "Pfizer" şi-ar fi mutat sediul fiscal în Irlanda, unde este înregistrat "Allergan", ca să beneficieze de o taxă pe companii mai mică.

În Irlanda, taxa pe companii este de 12,5%, faţă de 35% în SUA. "Allergan" încă derulează majoritatea operaţiunilor în New Jersey (SUA), conform Agepres.

"Pfizer" va plăti "Allergan" 150 de milioane de dolari pentru cheltuielile angajate în procesul de fuziune, care a eşuat.

Brent Saunders, directorul executiv al "Allergan", a declarat că, deşi este dezamăgit de eşecul fuziunii, compania are capacitatea să realizeze o creştere solidă şi sustenabilă.

Dacă "Pfizer" ar fi preluat "Allergan", ar fi devenit cel mai mare producător mondial de medicamente, cu o valoare de piaţă de 330 miliarde de dolari şi vânzări anuale de peste 60 de miliarde de dolari, devansând cu mult actualul număr doi de pe piaţa farmaceutică americană, "Merck & Co.", care realizează vânzări anuale de aproximativ 40 de miliarde de dolari.

În 2014, "Pfizer" a încercat fără succes să preia producătorul britanic de medicamente "AstraZeneca" Plc, pentru 118 miliarde de dolari.

Începând din 2014, sectorul farmaceutic a trecut printr-un val de fuziuni şi achiziţii, în urma căruia marii producători de medicamente şi-au preluat rivalii mai mici, iar numărul producătorilor de medicamente generice s-a redus în urma consolidării sectorului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb