Fuziunea "TNT Express" - "FedEx", aprobată de Comisia Europeană

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 11 ianuarie 2016

Fuziunea "TNT Express" - "FedEx", aprobată de Comisia Europeană

Comisia Europeană a aprobat, fără condiţii, preluarea furnizorului olandez de servicii de coletările "TNT Express" NV de către rivalul său american "FedEx" Corp., pe 4,4 miliarde euro, anunţând, la finele săptămânii trecute, că afacerea "nu va submina concurenţa din acest sector".

Autorităţile de la Bruxelles au declarat că, în urma analizei tranzacţiei, compania ce va lua naştere prin fuziune va avea "o poziţie de piaţă moderată în Europa", iar unirea forţelor celor două companii "va tăia costurile şi le va aduce beneficii clienţilor".

Părţile din această afacere au salutat, vineri, anunţul Comisiei Europene, informând că entitatea combinată "va furniza valoare angajaţilor, clienţilor şi acţionarilor ambelor companii".

Compania americană de curierat şi logistică "FedEx" a decis, în aprilie 2015, să preia societatea rivală olandeză "TNT Express", oferind 8 euro în numerar pentru o acţiune obişnuită a TNT. Prin această afacere, "FedEx" obţine acces la reţeaua europeană de livrare a TNT, iar clienţii firmei olandeze vor beneficia de platforma globală de distribuţie a companiei americane.

Achiziţia a venit la mai bine de doi ani de când compania americană de curierat "United Parcel Service" Inc. (UPS) a încercat să cumpere TNT pe 6,9 miliarde de dolari (9,5 euro/acţiune), dar autorităţile de reglementare europene au blocat tranzacţia.

Spre deosebire de "FedEx", UPS avea deja o reţea importantă în Europa, când a lansat oferta pentru TNT. Cota de piaţă a "FedEx" în Europa este de aproximativ 2%, iar cea a TNT - de 15%.

Încă de la lansarea ofertei, "FedEx" şi TNT au anunţat că nu se aşteaptă la o opoziţie semnificativă din partea autorităţilor de reglementare.

Fondată în 1946, TNT livrează documente, colete şi bunuri în peste 200 de ţări. Compania are 65.000 de salariaţi şi gestionează aproape un milion de expedieri pe zi.

"FedEx", unul din liderii mondiali de servicii de livrare, are peste 300.000 de salariaţi şi derulează peste 10,5 milioane de expedieri zilnic.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb