G20: Redresarea economică va fi slabă din cauza riscurilor din ţările emergente

Ziarul BURSA #Jurnal de criză / 9 septembrie 2013

Şefii de state şi de guverne din G20 au avertizat, la încheierea summitului de la Sankt Petersburg, că redresarea economiei mondiale va fi slabă din cauza riscurilor legate mai ales de economiile emergente, iar băncile centrale s-au angajat din acest motiv să modifice politicile monetare cu precauţie.

Băncile centrale au răspuns apelurilor statelor emergente, ale căror monede s-au depreciat puternic în acest an din cauza temerilor legate de impactul planului Rezervei Federale a Statelor Unite (FED) de a restrânge în acest an măsurile de stimulare a economiei americane, transmite AFP.

"Băncile noastre centrale s-au angajat ca schimbările politicilor monetare să fie precaute şi comunicate clar", se arată în comunicatul final al G20.

Liderii G20 au recunoscut totodată că accelerarea creşterii economice va fi însoţită de tranziţia spre normalitate a politicilor monetare.

Comunicatul notează nevoia urgentă de întărire a redresării mondiale şi de generare a unei creşteri economice mai puternice, pentru crearea de locuri de muncă, şi reiterează prioritatea dată creşterii în raport cu disciplina bugetară.

Între riscurile menţionate se numără încetinirea creşterii în economiile emergente, care reflectă în unele cazuri volatilitatea fluxurilor de capital, condiţiile financiare dificile şi instabilitatea preţurilor materiilor prime.

Ţările emergente în frunte cu China sunt afectate în prezent de încetinirea creşterii economice. La acest fenomen s-au adăugat în ultimele luni ieşirile masive de capital declanşate de semnalele date de FED privind intenţia de a restrânge măsurile excepţionale de stimulare a creşterii economice.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Mai bine sa comenteze Doru Nicolaescu & Cristian Sima.Aceste motoare ale pietzei de capital.Si service-ul sa fie asigurat de Virgil Anastasiu,Viorel Pana, Septimu Stoica, sub conducerea maistrului Stere Farmache:)

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb