Gabriel Attal: O victorie a Rusiei ar fi ''un cataclism'' pentru francezi

F.D.
Internaţional / 12 martie

Gabriel Attal: O victorie a Rusiei ar fi ''un cataclism'' pentru francezi

Premierul francez Gabriel Attal a apărat marţi strategia Franţei de acordare de ajutor pentru Ucraina, într-o intervenţie în faţa deputaţilor, care sunt aşteptaţi să o susţină pe scară largă, în pofida diviziunilor în tabăra stângii şi a abţinerii partidului de extremă-dreapta al lui Marine Le Pen, afirmând că o victorie a Rusiei în Ucraina ar fi "un cataclism" pentru francezi, relatează AFP.

Într-un "moment critic al conflictului", şeful guvernului de la Paris a dat startul dezbaterilor aducând "un omagiu rezistenţei excepţionale a poporului ucrainean", fiind ovaţionat în picioare de către deputaţi.

El a insistat asupra "riscurilor concrete" şi "tangibile" ale unei victorii ruseşti asupra "vieţii de zi cu zi" a francezilor, un "cataclism pentru puterea lor de cumpărare": "o inflaţie alimentară de zece ori mai mare, o explozie a preţurilor la energie de zece ori mai mare".

A vota împotriva strategiei Franţei de a acorda ajutor Ucrainei ar însemna "a întoarce spatele istoriei noastre", a afirmat prim-ministrul francez. "A te abţine înseamnă a fugi", a spus el, vizând Franţa Nesupusă (La France Insoumise/LFI, stânga radicală) şi Adunarea Naţională (Rassemblement National /RN), formaţiunea lui Marine Le Pen.

"Nu ne vom stabili nicio limită în faţa Rusiei, care nu-şi pune niciuna", a subliniat el, după declaraţiile controversate ale lui Emmanuel Macron, care nu a exclus trimiterea de trupe occidentale terestre.

Votul, fără valoare obligatorie, este aşteptat în jurul orei locale 20.00 (19.00 GMT), cu un rezultat care ar putea fi favorabil guvernului, graţie sprijinului partidului de dreapta Les Republicains (LR), al socialiştilor şi ecologiştilor.

Acesta vizează acordul de securitate franco-ucrainean din 16 februarie. Încheiat timp de zece ani, pactul prevede o consolidare a cooperării militare, în special în domeniile artileriei şi apărării aeriene.

Grupul parlamentar al lui Marine Le Pen se va "abţine" la vot, a anunţat preşedintele său, Jordan Bardella, invocând "linii roşii", inclusiv trimiterea de trupe terestre şi posibila aderare a Ucrainei la NATO şi la Uniunea Europeană.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Acest prim ministru francez,

    nu ar putea nici sa ridice echipamentul militar de 40 kg,de pe front,

    dar ar trimite cu zambetul pe buze, pe alti sa moara in razboiul "rusnac" 

    Aha, acum incearca cu din astea, ca inflatie de zece ori mai mare, ca energie de zece ori mai scumpa :)) pai astea ar fi pt ca nu sunteti in stare sa va intelegeti cu Rusia, nu ca castiga Rusia. Desi nu stiu prin ce mecanism s-ar ajunge la situatia asta, isi ia Franta mancare si petrol din vestul Ucrainei? Curent de la alea 2 nucleare care nu sunt sub rusi?

    Nu mai mira cu nimic aberatiile acestui pudel, stiind ca in spatele lui sta Macron, din toate punctele de vedere!

    Cataclism ar fi atunci cand, trimitand trupe in Ucraina, marionetele teleghidate si cretine din fruntea Frantei ii vor pune pe francezi in postura de "cenusa radioactiva" in fatza rachetelor nucleare hipersonice ale rusilor!

    1. Asa vad si eu lucrurile

      Iarasi ciorba cu junk-urile mujice nucleare “hipersonice”:-)…Mujicul analfabet nici macar nu stie ca orice ICBM e hipersonica:-)…Francezii singuri va ingroapa nuclear daca e cazul:-)

      Marfă puternica, se vede .

    Franța va pleca din Africa după sute de ani de prezență nefastă. Asta nu e rău.

    pai pe o scara a gravittii...daca pentru franta e "cataclism"... ce e pentru Ucraina? un "pamant nou"... o rupere de cer si pamane?...ce e pt ucraina...?

    dar pentru Romania? 

    s c c r e t 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb