GABRIEL DUMITRAŞCU, NOUL ŞEF AL OPSPI:  "Este nevoie de crearea unor industrii verticale pentru ca proiectul Roşia Montană să poată fi dezvoltat"

F.A.
Companii / 7 ianuarie 2013

Noul şef al Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI), Gabriel Dumitraşcu, consideră că este nevoie de crearea unor industrii verticale pentru ca proiectul Roşia Montană să poată fi dezvoltat, informează HotNews.ro.

"Trebuie creat un program de dezvoltare a unor industrii verticale, ca să nu ia tot aurul calea exportului. Trebuie prelucrat în România şi, ulterior, să se pună problema exportului", a declarat Gabriel Dumitraşcu.

Dumitraşcu susţine că va avea o atitudine profesională faţă de proiectul Roşia Montantă, chiar dacă s-a aflat la conducerea RMGC în urmă cu 8 ani.

"Aceeaşi atitudine profesională am avut-o şi din poziţia de director general în AVAS, la direcţia Administrare Portofoliu, perioadă în care Minvest (n.red. acţionar la Roşia Montană) se afla la AVAS. Atunci, am cerut să se majoreze capitalul social", a precizat Dumitraşcu.

Opinia Cititorului ( 15 )

  1. important este sa se dea drumul proiectului de la Rosia Montana si apoi se vor dezvolta si industriile auxiliare, se va dezvolta zona Apusenilor. In lipsa mineritului nu au cum sa se dezvolte industriile conexe mineritului

    1. sunt de acord. mai intai,sa se reia activitatea de baza in Apuseni, ca apoi sa vorbim si de alte industrii. sa nu ne gandim asa de departe, cand inca n-am pus bazele!

    din fericire, pornirea proiectului de la Rosia va aduce investitii in tara si va genera afaceri si locuri de munca si indirecte. din pacate, totul se amana de ani de zile, de parca zona ar fi prospera si de parca tara n-ar fi saraca!

    1. da,amanarile nu-si au rostul mai ales cand e in jocul viitorul a mii de oameni dintr-o zona defavorizata. poate anul 2013 va fi mai bun pentru Apuseni, dar si pentru Romania!

      un 2013 mai bun inseamna pentru cei din Apuseni pornirea, in sfarsit, a mineritului, a proiectului de la Rosia. dar tinand cont de volumul investitiei si de banii ce vor fi adusi la bugetul de stat asta ar insemna un 2013 mai bun si pentru tara

    eu consider ca mai nevoie este de o decizie mai rapida din partea Guvernului, care stie doar sa amane un raspuns in privinta unei investitii, ceea ce afecteaza imaginea Romaniei in ochii strainatatii, demonstrand ca la noi investitiile n-au prioritate!

    1. de acord, guvernul trebuie sa se puna pe treaba si sa le dea investitorilor un raspuns, de prea mult timp se amana acest lucru!

      din pacate asta este mesajul transmis de Guvern prin amanarile acestea. Intr-o tara normala un asemenea proiect s-ar fi pornit de mult, in Finlanda sau in Suedia, pana si bulgarii si grecii o sa ne-o ia inainte.

      rog si eu Guvernul sa vina cu o hotarare, ca imi inchipui cat de greu le este motilor sa traiasca intr-o continua incertitudine, de mai bine de un deceniu!

    ohooo, hai sa nu mergem atat de departe. de 15 ani se amana o decizie in privinta acestui proiect, din cauza lenei guvernantilor si/sau teama de a-si asuma responsabilitati. sa asteptam sa dea si ultimul aviz, sa inceapa sa se miste lucrurile spre bine in Rosia Montana, apoi sa venim cu astfel de declaratii!

    1. daca s-ar fi dat drumul mai repede proiectului minier atunci cu siguranta lucrurile ar fi stat mai bine si pentru economia tarii si pentru industriile conexe mineritului

      eu nu inteleg de ce se amana de atat de mult timp pornirea proiectului astuia, e un proiect profitabil pt tara, e facut dupa cele mai stricte norme si e dorit de oamenii din zona. parca guvernantilor nu le-ar pasa de oameni sau de tara!

    Industriile conexe se vor dezvolta datorita aparitiei mineritului, s-a estimat ca circa 1000 de firme vor activa direct sau indirect datorita proiectului de la Rosia Montana. nu te poti astepta ca industriile conexe mineritului sa apara inainte de minerit, asa ca intai trebuie pornit proiectul de la Rosia

    1. foarte adevarat, Darius.va fi vorba de constructii, transport, resurse umane, energie, materii prime, turism s.a. cum sa se activeze, daca mineritul nu e prezent in zona?

    inteleg ca sunteti nou in functie si incercati sa demonstrati ce puteti, dar proiectul de la Rosia Montana nu s-a dezvoltat pana acum din cauza politicienilor care n-au chef de munca, nu din lipsa unor industrii verticale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb