Gabriela Creţu face apel la unitatea statelor UE faţă de criza economică

Cătălin Deacu, Bruxelles
Ziarul BURSA #Politică / 16 octombrie 2008

Europarlamentarul PSD, Gabriela Creţu, a declarat că Europa, implicit România, se confruntă cu o criză economică şi financiară globală, motiv pentru care "ar trebui depăşit momentul în care o singură putere, SUA, decide care va fi cursul lumii".

Gabriela Creţu a explicat: "Suntem în faza unei crize economice care este globală. Dacă nu am învăţat că prăbuşirea unei bănci dintr-un capăt de lume îţi poate schimba viaţa a doua zi, este foarte grav. Cred că Uniunea Europeană apără şi anumite valori precum democraţia, şi cred că Uniunea vrea să promoveze un anumit tip de politică externă. Cred că trebuie să depăşim perioa­da în care o singură putere decide care va fi cursul lumii. Nu mai este timp şi nu mai este nimeni care crede acest lucru".

Europarlamentarul social-democrat mai susţine că Parlamentul European trebuie să joace un rol extrem de important în gestionarea posibilelor efecte ale crizei financiare declanşate în Statele Unite ale Americii. Gabriela Creţu a declarat: "În cadrul PE încercăm să facem acest lucru (gestionarea crizei - n.r.) şi mi se pare că este foarte important. Totdeauna am aşteptat ajutor din afară. Nu credem cumva că sunt şi alte societăţi care aşteaptă ca să reacţioneze comunitatea internaţională când se întâmplă lucruri importante? Pentru că aceasta poate salva o situaţie sau o reacţie internaţională poate duce la un conflict sau la o situaţie foarte gravă". Creţu a mai precizat că o parte din exporturile auto ale ţării noastre în America Latină ar putea fi afectată din pricina recentului conflict din Bolivia, unde "au fost organizate grupuri care au atacat inclusiv acele proiecte europene care s-au dezvoltat în cadrul programului pentru cooperare în cadrul Uniunii, fiind distruse mai multe investiţii respectiv banii europenilor".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb