Gabriela Firea, în plină campanie pentru al doilea mandat

Ziarul BURSA #Politică / 17 iulie 2018

Gabriela Firea a prezentat, într-un al treilea clip video, realizările şi proiectele în desfăşurare din domeniul consolidărilor, afirmând că, de când este primar, s-au făcut "progrese semnificative" în consolidarea clădirilor cu risc seismic.

Gabriela Firea a prezentat, într-un al treilea clip video, realizările şi proiectele în desfăşurare din domeniul consolidărilor, afirmând că, de când este primar, s-au făcut "progrese semnificative" în consolidarea clădirilor cu risc seismic.

Gabriela Firea are nevoie de mai multe zile pentru a-şi prezenta realizările din primii doi ani de mandat, cel puţin asta reiese din activitatea sa "online" din ultima săptămână. "Nicio masă fără peşte", nicio zi fără un nou clip al primarului general.

Gabriela Firea a prezentat, într-un al treilea clip video, realizările şi proiectele în desfăşurare din domeniul consolidărilor, afirmând că, de când este primar, s-au făcut "progrese semnificative" în consolidarea clădirilor cu risc seismic. Ea susţine că, în cazul a 22 de clădiri din centrul Capitalei, 20 urmează să fie reabilitate, iar două au fost demolate. Totodată, aceasta spune că cinci imobile vor intra în faza elaborării documentaţiei de proiectare, în timp ce vor fi reabilitate şi Palatul Voievodal Curtea Veche, şi faţada Universităţii Bucureşti, ambele proiecte fiind estimate la 26 de milioane de euro: "Un alt domeniu în care în ultimii doi an s-au realizat progrese semnificative, mai ales în ultimii 25 de ani, este cel al consolidării clădirilor cu risc seismic. Primăria Capitalei a demarat, prin Compania Municipală Consolidari S.A, lucrările de punere în siguranţă, consolidare şi reabilitare pentru 22 de clădiri din centrul oraşului care necesitau reparaţii urgente. Dintre acestea, 20 urmează a fi consolidate, iar alte două au fost demolate. Toate aceste clădiri, dintre care unele sunt monumente istorice, erau foarte degradate şi prezentau un real pericol public pentru cetăţeni. Familiile care locuiau în clădirile la care au început lucrările au fost mutate în locuinţele de necesitate deţinute de către Primăria Capitalei, în Piaţa Naţiunile Unite. Concomitent cu aceste lucrări, Primăria Capitalei va demara, prin intermediul Companiei Municipale Consolidări, două proiecte deosebit de importante, legate de patrimoniul arhitectural şi istoric al Bucureştiului - consolidarea şi restaurarea Palatului Voievodal Curtea Veche, costul fiind de opt milioane de euro şi reabilitarea faţadelor Universităţii Bucureşti, 18 milioane de euro".

Edilul anunţă că 14 documentaţii pentru efectuarea de expertize tehnice au fost publicate în catalogul electronic SICAP de către Administraţia Municipală Clădiri cu Risc Seismic, iar 18 imobile sunt în faza de reproiectare, "având în vedere schimbările normative în construcţii şi în legislaţia aferentă". Cinci imobile vor intra în documentaţia de proiectare, la solicitarea locatarilor, iar opt imobile au fost transferate de la Administraţia Fondului Imobiliar către Administraţia Municipală a Clădirilor cu Risc Seismic, pentru demararea procedurilor privind consolidarea.

În primele două clipuri prezentate până acum, Firea a vorbit despre realizările şi proiectele în desfăşurare din domeniul sănătăţii şi despre investiţiile în infrastructura rutieră şi măsurile luate pentru fluidizarea traficului.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. mai vrem realizari marete! sunt doar eu, sau duamna Gaby vorbeste mai mult despre ce urmeaza sa faca in cei DOAR 2 ani de mandat ce i-au mai ramas?

    1. Nu. Vorbeste despre ce urmeaza sa faca in urmatorii 4 ani dupa ce castiga urmatorul mandat...

      Vrabia malai viseaza... 

    Doua cladiri le-au "pus in siguranta, consolidat si reabilitat" prin demolare. De-acum incolo vor fi in perfecta siguranta pentru eternitate, nu va mai fi nevoie sa ne batem capul cu ele niciodata.

    Alte 20 urmeaza sa... si sa... si sa.... 

    Pe scurt, numarul celor reabilitate in cei doi ani de mandat este zero. 

    ZERO = progrese semnificative.

    Asta-i PSD-ul. 

    Au citit bucurestenii Hotararea Consiliului General al Capitalei , votata acum trei saptamani ,cu privire la taxele de "parcare"? Taxele de " parcare", care nu sunt de parcare din moment ce parcarile masinilor riveranilor in Zonele 0,1 si 2 si strazile adiacente, adica toata capitala, nu mai sunt rezervate si nici nominalizate, ( deci sunt taxe pe masini) incep de la 80 LEI/lun-zona2, 100 LEI/luna- zona 1 si pana la 120 LEI/ luna -zona 0.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb