ZIARUL BURSA

17 iulie 2018
Ediţia din 15.08.2024
Ilustraţie de MAKE

Trump speră la o "relaţie extraordinară" cu Putin

V.R.Internaţional / 17 iulie 2018

Preşedintele american Donald Trump şi-a exprimat speranţa ieri, în cadrul reuniunii istorice pe care a avut-o cu omologul său rus Vladimir Putin la Helsinki (Finlanda), că relaţia viitoare cu acesta va fi "extraordinară".

Conform presei străine, Trump a spus la începutul reuniunii: "Cred că avem oportunităţi extraordinare între ţările noastre, deşi, sincer, în ultimii ani nu ne-am înţeles foarte bine. Eu nu sunt în funcţie de prea mult timp, dar mă apropii de doi ani, şi cred că vom ajunge să avem o relaţie extraordinară. Am mai spus de-a lungul anilor că o relaţie apropiată cu Rusia este un lucru bun, nu rău. Cred că toată lumea vrea ca noi să ne înţelegem. Suntem principalele puteri nucleare".

BNR: Deficitul de cont curent şi datoria externă, în creştere

BNR: Deficitul de cont curent şi datoria externă, în creştere

Ramona Radu Macroeconomie / 17 iulie 2018

Ionuţ Dumitru, Consiliul Fiscal: "Datoria externă creşte pentru că, atât timp cât există deficit de cont curent, acesta trebuie echilibrat în balanţa de plăţi" 

Contul curent al balanţei de plăţi a înregistrat un deficit de 3,018 miliarde de euro în primele cinci luni din 2018, fiind mai mare cu 15,8% comparativ cu perioada ianuarie-mai a anului trecut, când se cifra la 2,606 miliarde de euro, arată informaţiile publicate, ieri, de Banca Naţională a României (BNR).

"Companiile mari vor continua să distribuie dividendele anual"

LIVIU MOLDOVAN, ANALIST FINANCIAR: "Companiile mari vor continua să distribuie dividendele anual"

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 17 iulie 2018

Marcel Murgoci, Estinvest: "Prin distribuirea trimestrială, acţionarii vor sta mai aproape de companiile în care investesc" 

Companiile de dimesiuni mari, cele care au importanţă semnificativă în indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) şi a căror evoluţie imprimă, practic, direcţia pieţei, vor continua să distribuie dividende o dată pe an, astfel în­cât, legea care dă posibiltatea societăţilor să acorde dividende trimestrial nu ar trebui să aibă un impact major asupra bursei noastre, consideră analistul financiar Liviu Moldovan.

Final de maraton fotbalistic

CM RUSIA Final de maraton fotbalistic

Dan NicolaieSport / 17 iulie 2018

Campionatul Mondial de fotbal din Rusia a devenit istorie după disputarea ultimului meci, câştigat de Franţa cu scorul de 4-2 în faţa Croaţiei. Au exis­tat câteva mari surprize, eliminarea prematură a Germaniei, încă din faza grupelor, accederea Croaţiei în finală, dar şi ieşirile rapide ale Argentinei şi Braziliei. Belgia a confirmat aşteptările specialiştilor şi a cucerit bronzul, Franţa pe cele ale finanţiştilor, echipa cu cel mai valoros lot din punctul de vedere al sumelor de transfer, a devenit campioană mondială.

Gabriela Firea a prezentat, într-un al treilea clip video, realizările şi proiectele în desfăşurare din domeniul consolidărilor, afirmând că, de când este primar, s-au făcut "progrese semnificative" în consolidarea clădirilor cu risc seismic.

Gabriela Firea, în plină campanie pentru al doilea mandat

Politică / 17 iulie 2018

Gabriela Firea are nevoie de mai multe zile pentru a-şi prezenta realizările din primii doi ani de mandat, cel puţin asta reiese din activitatea sa "online" din ultima săptămână. "Nicio masă fără peşte", nicio zi fără un nou clip al primarului general.

Tudorel Toader: "Ştiţi că Ministerul Justiţiei nu a propus ca magistraţii să se pensioneze la 20 de ani?"

ÎN CAZUL RAPORTULUI EMIS DE COMISIA DE LA VENEŢIA Ministrul justiţiei, slab informat

George MarinescuPolitică / 17 iulie 2018

Tudorel Toader, ministrul justiţiei, a făcut, ieri, o serie de declaraţii cu privire la opinia preliminară a Comisiei de la Veneţia legat de modificarea legilor justiţiei (303/2004, 304/2004 şi 317/2004).

Toader a spus că el cunoaşte puterea recomandărilor Comisiei de la Veneţia, exprimate într-un aviz, fie el şi intermediar, şi că, dacă se va solicita opinia Ministerului Justiţiei pentru formularea unui punct de vedere al României, subordonaţii săi vor contribui la întocmirea şi redactarea acestuia.

Cifra de afaceri a Grupului Hornbach a atins 1,227 miliarde euro

Cifra de afaceri a Grupului Hornbach a atins 1,227 miliarde euro

R.R.Companii / 17 iulie 2018

Cifra de afaceri a Grupului Hornbach (concernul Hornbach Holding AG & Co. KGaA) a crescut în primul trimes­tru din anul fiscal 2018/19 (1 martie-31 mai 2018) cu 2,7%, ajungând la 1,227 miliarde de euro, comparativ cu 1,195 miliarde de euro, în anul precedent, arată un comunicat al companiei.

Potrivit acestuia, rezultatul operaţional (EBIT) ajustat cu efectele rezultatelor nonoperative s-a redus cu 14,8%, la 78,9 milioane de euro (92,6 milioane de euro în anul precedent).

Comunicatul mai notează: "Rezultatul per acţiune al holdingului a fost declarat după trei luni la 2,69 euro (faţă de 3,18 euro, în anul precedent). Consiliul de Administraţie se aşteaptă ca deficitul de profit al primului trimestru, condiţionat de sezon, să fie recuperat în trimestrele următoare".

BCE caută un nou preşedinte pentru Consiliul de Supraveghere

BCE caută un nou preşedinte pentru Consiliul de Supraveghere

Internaţional / 17 iulie 2018

Banca Centrală Europeană (BCE) a publicat, ieri, un anunţ de angajare pentru postul de preşedinte al Consiliului de supraveghere începând cu data de 1 ianuarie 2019, căutând un expert care să supervizeze un sector "umflat" şi ineficient care este în continuare afectat de moştenirea crizei datoriilor blocului comunitar, informează Reuters, conform Agerpres.

"BCE caută un candidat adecvat care să se bucure de o stimă recunoscută şi cu experienţă în chestiuni bancare şi financiare pentru poziţia de preşedinte al Consiliului de Supraveghere", a informat instituţia de la Frankfurt.

Aproximativ 57.000 de turişti români au vizitat Israelul

ÎN PRIMELE ŞASE LUNI ALE ANULUI 2018 Aproximativ 57.000 de turişti români au vizitat Israelul

A.T.Companii / 17 iulie 2018

România este a doua ţară din regiune generatoare de turişti în Israel, după Polonia  

Israelul a înregistrat 2,1 milioane de turişti, în primele 6 luni ale anului

Numărul turiştilor români care au vizitat Israelul în primele şase luni din 2018 a crescut cu peste 50% faţă de aceeaşi perioada a anului trecut, de la 38.000 la 56.900 de vizitatori, potrivit unui comunicat de presă trimis redacţiei.

Exemplu de cum arată criza apei

Exemplu de cum arată criza apei

O.D.Internaţional / 17 iulie 2018

Criza apei nu este doar o teorie a oamenilor de ştiinţă. Oricât de mult a avansat tehnologia, sute de milioane de oameni suferă la propriu din această cauză. India este un exemplu nefericit despre cum populaţia este afectată dramatic de lipsa acestei resurse.

Israelul va lansa o piaţă secundară pentru IMM-uri

Israelul va lansa o piaţă secundară pentru IMM-uri

A.V.Internaţional / 17 iulie 2018

Israelul se pregăteşte să lanseze o bursă secundară pentru acţiunile întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM-uri) după ce, duminică, Guvernul de la Tel Aviv a aprobat legislaţia în domeniu propusă de ministrul de finanţe, Moshe Kahlon, şi ministrul Justiţiei, Ayelet Shaked, confrom jewishpress.com.

Vandalism pe banii noştri

Cătălin AvramescuEditorial / 17 iulie 2018

Cătălin Avramescu

M-am mirat când am văzut-o prima dată. Însă când am revăzut-o peste câteva ore, am rămas uluit. Biata fată nu se mişcase de acolo. Stătea la un colţ de stradă din Gdansk, cu un anunţ prins pe un băţ. Făcea reclamă unui prânz ieftin la restaurantul de după colţ. 12 zloţi (nici 3 euro) - nu am idee ce puteau să îţi pună în farfurie.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

Cifre în creştere la "recolta" de paşapoarte

O.D.Macroeconomie / 17 iulie 2018

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a anunţat că aproximativ 105.000 de paşapoarte au fost eliberate în primele şase luni ale acestui an, cu aproape 30.000 mai multe decât aceeaşi perioadă a anului trecut.

"Orange" preia "Basefarm Holding"

"Orange" preia "Basefarm Holding"

Internaţional / 17 iulie 2018

Grupul francez de telecomunicaţii "Orange" a preluat totalitatea acţiunilor companiei "Basefarm Holding", specializată în serviciile de cloud computing pentru companii, într-o tranzacţie care evaluează "Basefarm" la 350...

PIAŢA MONETARĂ Dobânzile overnight, în scădere

Raluca GăinăBănci-Asigurări / 17 iulie 2018

BNR a afişat, ieri, un nivel mediu al dobânzii la depozitele overnight plasate (ROBOR) de 2,59%, în depreciere comparativ cu valoarea de 2,63% înregistrată în şedinţa precedentă.

Dobânda la depozitele atrase pentru o zi (ROBID) a scăzut la...

Creşteri pe linie pentru indicii bursei

BVB Creşteri pe linie pentru indicii bursei

A.I.Piaţa de Capital / 17 iulie 2018

Volum de numai 15 milioane de lei  

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a avut debut slab de săptămână din punctul de vedere al valorii tranzacţionate, rulajul consemnat, ieri, fiind de numai 15,4 milioane de lei, circa o...

Cui dă fiori noul Cod Penal

A.B.Politică / 17 iulie 2018

Era o dimineaţă ploioasă în Bucureştiul blocat. M-am urcat într-un taxi cu gândul că voi ajunge mai repede la destinaţie, dar conversaţia care a urmat m-a făcut să ajung şi puţin mai deştept. Şoferul, un munte de om puţin încruntat şi vizibil...

Hărţuirea sexuală sancţionată drastic

G.M.Miscellanea / 17 iulie 2018

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, ieri, decretul prin care a promulgat modificarea Legii nr. 202/2002 privind egalitatea de şanse şi de tratament între femei şi bărbaţi. Conform modificărilor normative adoptate de Parlament, sunt interzise...

OPINII Incertitudini offshore şi onshore

Mihnea PredeţeanuCompanii / 17 iulie 2018

Camera Deputaţilor a adoptat recent, în calitate de Cameră Decizională, mai multe modificări importante ale modului de derulare a operaţiunilor petroliere offshore. A fost introdus un sistem progresiv complex de impozitare a veniturilor...

MACRO NEWSLETTER - 17 Iulie 2018

MACRO NEWSLETTER - 17 Iulie 2018

Macroeconomie / 17 iulie 2018

Comenzile industriale noi din Germania şi-au accelerat creşterea anuală în luna mai 2018, până la 4,4%, de la 0,8% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 2,6%, după un declin de 1,6% în luna anterioară.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo