Exemplu de cum arată criza apei

O.D.
Ziarul BURSA #Internaţional / 17 iulie 2018

Exemplu de cum arată criza apei

Criza apei nu este doar o teorie a oamenilor de ştiinţă. Oricât de mult a avansat tehnologia, sute de milioane de oameni suferă la propriu din această cauză. India este un exemplu nefericit despre cum populaţia este afectată dramatic de lipsa acestei resurse.

Circa 200.000 de persoane din India mor anual din cauza accesului inadecvat la surse sigure de apă, iar alte 600 de milioane se confruntă cu stresul hidric extrem, a indicat luna trecută organizaţia guvernamentală Niti Aayog. Femeile sunt nevoite să parcurgă în fiecare zi câţiva kilometri pe jos până la cea mai apropiată sursă de apă, aceasta fiind cea mai acută criză a apei din istoria Indiei, activiştii trăgând un semnal de alarmă cu privire la urmările grave ale acesteia asupra sănătăţii fizice şi psihice a acestor persoane, notează Thomson Reuters Foundation, citat de Agerpres.

Majoritatea celor afectaţi trăiesc în sate unde sarcina pentru procurarea apei necesare pentru curăţenie, prepararea hranei şi spălatul cad pe umerii femeilor. În plus, povara lor este accentuată de muncile agricole pe care trebuie să le desfăşoare în contextul în care bărbaţii migrează la oraşe în căutarea unor surse de venit, a precizat Nirja Bhatnagar, director regional al organizaţiei caritabile ActionAid: "Femeile din zonele rurale sunt victimele principale ale crizei apei din India. Toată povara procurării apei pentru familie şi (îngrijirea) culturilor îşi pune serios amprenta asupra sănătăţii lor fizice şi mintale''.

Aproximativ 163 de milioane de persoane din populaţia totală a Indiei de pes­te 1,3 miliarde nu au acces la surse de apă în apropierea locuinţelor - mai mult decât oricare altă ţară din lume. Populaţia din ce în ce mai numeroasă, creşterea necesarului de apă pentru agricultură şi activităţi industriale, dar şi gestionarea deficitară a surselor existente au accentuat scăderea nivelului apelor subterane din India. La sate, impactul acestei situaţii se resimte cel mai acut. În medie, o femeie din mediul rural străbate pe jos în fiecare zi între cinci şi douăzeci de kilometri pentru a procura apă, potrivit estimărilor activiştilor. Pe lângă efortul fizic depus pentru colectarea apei, femeile sunt afectate şi de stresul emoţional cauzat de dificultatea gestionării unei cantităţi mici de apă şi de menţinerea igienei.

Premierul Narendra Modi a recunos­cut severitatea crizei apei cu care se confruntă ţara sa şi a promis mai multe resurse pentru abordarea acesteia, printre acestea numărându-se curăţarea fluviului Gange, care constituie 40% din resursele totale de apă subterană reutilizabile. Potrivit estimărilor, până în anul 2030 cererea se va dubla în comparaţie cu proviziile de apă exis­tente, acest lucru însemnând o insuficienţă severă care va afecta sute de milioane de persoane.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. La noi este poluare cu petrol pe persoana fizica dupa care se asterne linistea.

    Oricât de sărac ar fi bugetul, Modi ar putea găsi bani pentru prelungirea conductelor in zonele afectate. Suntem sau nu oameni?

    ....E intrasevar crima ...sa mori TU din cauza dezhidratari.....Sa vad o persoana ca se zbate cu moartea ca nu are apa sa bea .Aceasta trebuie discutat las NIVEL MONDIAL..nu trebuie lasaat doar la nivelul local...Propuneri puerile..hai sa curatim doar fluviul Gange cand defapt situatia e mai critica

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb