GALA BURSA 2019 Gala BURSA - un triumf

Emilia Olescu
Ziarul BURSA #Media-Advertising / 18 noiembrie 2019

Gala BURSA - un triumf

Stil şi eleganţă, strălucire şi fast, lumină şi culoare, muzică şi dans, premii şi surprize - sunt câteva dintre ingredientele Galei BURSA de joi, 14 noiembrie, care, în majestuosul Palat al Parlamentului, a marcat 29 de ani de apariţie neîntreruptă a cotidianului BURSA. Timp de aproape cinci ore, Salonul de Recepţii de la Parlament a reunit peste 500 de invitaţi - premierul Ludovic Orban, miniştri, ambasadori, bancheri, investitori din ţară şi străinătate, precum şi personalităţi din piaţa de capital şi alte sectoare ale economiei - care s-au bucurat de o serie de momente senzaţionale pregătite de Ziarul BURSA.

Încă din timpul desfăşurării Galei, participanţii s-au arătat entuziasmaţi de prezenţa la eveniment, exprimându-şi emoţia şi admiraţia pentru seara organizată până în cele mai mici detalii, care a atras sute de mesaje de felicitări, majoritatea apreciind Gala BURSA de joi ca fiind unul dintre cele mai importante evenimente ale anului.

În debutul Galei, prezentată de Ilinca Obădescu de la Kanal D, ziarul BURSA şi colectivul său au primit felicitări de la Ludovic Orban, şeful Executivului; Sorin Lazăr, Preşedintele Comisiei pentru Buget, Finanţe şi Bănci din Camera Deputaţilor - gazda evenimentului -; Virgil Popescu - Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri; Adrian Tănase - Directorul General al Bursei de Valori Bucureşti; Dan Paul - Preşedintele Asociaţiei Brokerilor; Florin Dănescu - Preşedintele Executiv al Asociaţiei Române a Băncilor.

Premierul a subliniat: "Am onorat din nou invitaţia să particip la Gala BURSA, din dorinţa de a aprecia activitatea jurnaliştilor acestui ziar, care rezistă pe o piaţă concurenţială şi care reuşesc să facă educaţie economică, să susţină foarte multe argumente care ajută la dezvoltarea economică. Îi felicit pe cei din redacţia ziarului BURSA şi le doresc să aibă o viaţă cât mai lungă şi un tiraj cât mai mare. Legat de Bursa de Valori Bucureşti, că tot aveţi acelaşi nume, sper ca şi ţara noastră să aibă o piaţă de capital adevărată. Sper să dobândim statutul de piaţă emergentă şi încercăm să contribuim la acest lucru pentru că o economie capitalistă, o economie de piaţă trebuie să aibă printre pilonii activităţii o bursă de valori. În toate statele dezvoltate, bursa reprezintă o instituţie fundamentală, care asigură finanţarea companiilor, a proiectelor de dezvoltare şi care permite oricărui jucător la bursă să joace".

La rândul său, Sorin Lazăr, preşedintele Comisiei de Buget, Finanţe şi Bănci din Camera Deputaţilor, a afirmat: "Este o onoare pntru comisia pe care o conduc şi pentru mine personal să fim, alături de ziarul BURSA, amfitrionii acestui eveniment şi felicit colectivul redacţional al cotidianului BURSA pentru ceea ce face.

În acelaşi timp, doresc să dau mediului de afaceri din România, clasei antreprenoriale, care este coloana vertebrală a creşterii economice din ţara noastră, un mesaj de susţinere şi de încurajare, pentru că ne bazăm, în continuare, pe o creştere a economei care să ducă ţara acolo unde îi este locul la nivel european.

Legat de Bursa de Valori Bucureşti, vreau să subliniez că, din 2016, BVB a crescut ca valoare a tranzacţiilor, de la 9,2 miliarde la 11,4 miliarde lei, iar capitalizarea sa a crescut, de asemenea, de la 146,5 miliarde la 177 miliarde lei, în acest an, fapt ce denotă că economia se mişcă într-un cadru corect. De asemenea, în 2018 a fost înfiinţată, prin lege, Contrapartea Centrală, care va duce la dezvoltarea pieţei instrumentelor derivate cu efecte directe asupra pieţei spot, a celei de energie etc".

Domnul Lazăr a mai precizat că, săptămâna trecută, a fost adoptată în unanimitate dezvoltarea, crearea şi reglementarea cadrului legal pentru fondurile de investiţii alternative, un alt instrument prin care piaţa de capital din ţara noastră se poate dezvolta.

"Ziarul BURSA a rămas şi va fi în continuare unul dintre cele mai apreciate, poate chiar cel mai apreciat ziar din domeniul economic", a menţionat Virgil Popescu, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, adăugând: "Gala dumneavoastră rămâne de referinţă în fiecare an, în această perioadă, la Palatul Parlamentului şi cred că toţi de aici ne simţim mândri şi onoraţi să participăm la acest eveniment".

Adrian Tănase, directorul general al BVB, şi-a început discursul subliniind că mai sunt foarte multe lucruri de făcut pentru dezvoltarea pieţei noastre de capital şi că reuşitele de până acum, cum ar fi upgradarea la statutul de piaţă emergentă, sunt premise ale viitoarei dezvoltări.

Domnia sa a declarat: "Încă avem o bursă puţin dezvoltată, ce reprezintă doar 10% din PIB, şi ar trebui să ne propunem ca, în următorii zece ani, să o aducem la 20% din PIB. Pentru asta, însă, este obligatoriu să avem suportul Guvernului şi al autorităţilor. Sunt măsuri pe care Executivul trebuie să le implementeze pentru a dezvolta bursa, pentru a creşte participarea populaţiei pe piaţa de capital, pentru a stimula emitenţii, companiile, să se listeze. Un alt proiect iniţiat de BVB, împreună cu piaţa de energie OPCOM, este proiectul de CCP, împreună cu parteneri din piaţa financiară şi cea de energie. Urmează ca acest proiect să fie implementat într-o perioadă de doi ani şi va crea premisele de îmbunătăţire a pieţei de capital şi a pieţei de energie, permiţând lansarea pieţei de derivate".

Dan Paul, preşedintele Asociaţiei Brokerilor, este de părere că bursei noas­tre de valori îi lipsesc "doar investitorii şi lichiditatea", făcând astfel un apel către Executiv să aducă lichiditate în piaţă prin listarea titlurilor de stat.

Domnul Paul a spus: "Dacă Guvernul vine cu lichiditate, atunci noi aducem investitorii. Un prim pas ar fi ca titlurile de stat să fie listate". Domnia sa a evidenţiat că între ziarul BURSA şi BVB există o legătură directă, reprezentată nu doar de nume, ci şi de ideea de bursă, de tranzacţii: "Eu cred că şi ziarul BURSA este o bursă de valori, pentru că apără valorile pieţei de capital. BURSA a fost alături de noi atunci când BVB a avut probleme, când a avut crize, când a avut un director general care a confundat contractul cu mandatul, când am vrut să facem o contraparte locală şi alţii nu doreau. Pentru toate aceste lucruri îi mulţumesc ziarului BURSA şi îi urez să apere în continuare valorile BVB".

În cei 29 de ani de apariţie neîntreruptă a ziarului BURSA, toate evenimentele din piaţa capitalistă au fost reflectate în paginile sale ca într-o oglindă, a spus Florin Dănescu, preşedintele executiv al Asociaţiei Române a Băncilor (ARB), continuând: "Economia ţării a fost reflectată în ziarul BURSA ca într-o oglindă". Şeful ARB a mai precizat: "Este important de menţionat că în toţi aceşti ani de capitalism am ajuns la 12.300 de euro PIB per capita, de şapte ori mai mult decât acum 30 de ani, şi că mai avem foa­rte mult până să ajungem la potenţial. Industria bancară urmăreşte câţiva piloni importanţi: educaţia financiară, agenda digitală, creşterea intermedierii financiare şi rugăm cotidianul BURSA nu doar să oglindească această evoluţie, ci să fie aproape de noi şi să reuşească în continuare, ca şi până acum, să spună ceea ce economia românească poate să şi facă, nu doar face".

Printre cei care au felicitat cotidianul BURSA se numără şi Bogdan Badea, preşedintele Directoratului şi CEO Hidroelectrica. Acesta a spus, în ocazia primirii diplomei de excelenţă acordată pentru performanţă în management: "Felicit ziarul BURSA pentru tot ceea ce face pentru mediul de afaceri şi sper ca anul viitor să ne regăsim printre premiile BURSA la secţiunea «Listarea anului»".

La rândul său, Tudor Ciurezu, preşedintele Consiliului de Administraţie şi directorul general al SIF Oltenia, şi-a exprimat mulţumirea pentru modul corect în care cotidianul BURSA îşi des­făşoară activitatea: "Mulţumesc ziarului BURSA pentru că există şi pentru furnizarea cu promptitudine, în mod independent, a unor informaţii deosebit de importante, de eficiente în luarea deciziilor referitoare la realizarea unor investiţii. Întotdeauna cu multă independenţă, ziarul BURSA a publicat cele mai importante şi de interes ştiri".

În cadrul Galei BURSA, au fost înmânate premii, în cadrul a două secţiuni - "Votul publicului" şi "Diplome de Excelenţă". La prima dintre acestea publicul ziarului BURSA a votat pentru locurile întâi CEC Bank (la sectorul Bănci), Electrica Furnizare (la Energie), Compania Cotnari (Agribusiness), Hidroconstrucţia (la domeniul Construcţii), Grup Feroviar Român (secţiunea Transporturi), Endava (pe IT), Digi RCS RDS (Telecomunicaţii), Automobile Dacia Auto (la sectorul Auto), Lidl (pe Retail), Medlife (Servicii Medicale), Piperea şi Asociaţii (la Avocaţi) şi SIF Oltenia (Societăţi de Investiţii Financiare şi Fondul Proprietatea). Au fost distinse cu diplome de excelenţă Kanal D, BVB, Met România, Romgaz, Transgaz, Huawei, DellTech, Credit.ro, Banca Transilvania, Asociaţia Română pentru Smart City, CELCO, Catena şi Bogdan Badea - preşedintele directoratului şi CEO Hidroelectrica.

Seara a fost dusă pe culmile muzicii şi ale ritmului de dans de soprana Daniela Bucşan, de la Teatrul Naţional de Operetă şi Musical Ion Dacian şi de cunoscuta şi îndrăgita solistă Elena Gheorghe.

De la eveniment nu a lipsit nici "Momentul somelierului", dar nici tombolele, care au conţinut premii consistente oferite de Avra Aestetic Institute, ANSWER, Consiglieri & Cristallini, Life Dental SPA şi Domeniul Greaca.

Minunatul eveniment a fost posibil datorită partenerilor Huawei România, Met România Energy, Grampet Group, Bursa de Valori Bucureşti, Banca Transilvania, Transelectrica, Vodafone Româ­nia, Hidroelectrica, Dell Technologies, Asociatia Română pentru Smart City, Ford Trucks România, Patronatul Investitorilor Autohtoni din România, BRD Groupe Societe Generale, Nuclearelectrica, Romgaz, Euro Insol, Genesis Property, CEC Bank, Teraplast, EximBank, SIF Oltenia, SIF Transilvania, Superbet, Piperea şi Asociaţii, Credit.ro, Onix Asigurări, Armeanca Prest Com, Electromagnetica, Electrica, Agricover, Clubul Fermierilor Români, Ariston, Depozitarul Central, Romelectro, Celco, Idea::bank, Renomia SRBA Insurance Broker, Conpet, Sixt Group România, Bursa Română de Mărfuri, Cuprumin, Veridio, Agenţia Naţională a Evaluatorilor Autorizaţi din România, DT Lawyers, Answear.ro, Academia de Flori, Cristallini, Consiglieri, Trendy Sound, Avra Aestethic Institute, Life Dental SPA, Gett's, Elite Mariaje, Olivia Terzea Make Up Artist, Teatrul Naţional de Operetă şi Musical Ion Dacian, Atmosphere, Schlumberger, Leonidas, Compania Cotnari, Black Cab, Jack Daniel`s, Coca Cola România, Piano Ballroom, Celebration Catering, Domeniul Greaca, Anvergura, Cofetariile Delice, Froneri Ice Cream România, Testament, fi-Ga Fiori di Guarana, Faito, Gorgone, Neos Cosmetics, DP Collection, Rod Print, Fornetti, Ferma Cenad, Floraria Amelie, cărora le mulţumim!

Gala de joi s-a bucurat de prezenţa unui invitat special, care a venit din Singapore să demareze proiecte de o importanţă deosebită în sectorul smart din ţara noastră. Herjeet Rehki, WorldWide Director Digital City Division în grupul DellTech, a fost keynote speaker-ul Galei BURSA şi a precizat: "Suntem aici pentru a prezenta ceea ce numim noi oraşe digitale. Imaginaţi-vă un oraş în care poliţia preventivă ajută la stoparea criminalităţii înainte de a se întâmpla, unde analiza traficului în timp real ajută la reducerea timpului de călătorie cu peste 20%, unde oraşele urmăresc politici pentru îmbunătăţirea calităţii aerului, în special în apropierea şcolilor, spitalelor şi reşedinţelor şi unde oraşele reduc treptat emisiile de dioxid de carbon, până la eliminarea lor, prin optimizarea utilizării combustibililor fosili. Acestea şi multe alte obiective au fost stabilite de oraşele din întreaga lume pentru a oferi rezultate cetăţenilor. Până în 2050, 70% din populaţia globală va locui în oraşe, ca urmare a migraţiei urbane, iar presiunea enormă pe care această concentrare a oamenilor o va pune pe infrastructura oraşului va fi fără precedent. Introducerea atentă a vehiculelor autonome, inteligenţa artificială, blockchain-ul şi Big Data ar putea sus­ţine o mulţime de schimbări pe care le caută oraşele. Analiza traficului în timp real va fi alimentată de o putere enormă de calcul a datelor, iar oamenii de ştiinţă de date vor fi obligaţi să proiecteze aces­te tehnologii ale viitorului. Utilizarea obişnuită a acestor tehnologii în următorii câţiva ani va îmbunătăţi dramatic viaţa oraşelor, prin reducerea congestiei şi prin optimizarea infrastructurii existente. Oraşul digital este o călătorie prin mai multe decade, iar noi, cu tehnologiile Dell, sperăm să sprijinim această călătorie".

În ţara noastră sunt peste 330 de proiecte şi iniţiative în domeniul smart city, urmând să fie făcute investiţii de miliarde de euro, a subliniat Eduard Dumitraşcu, preşedintele Asociaţiei Române pentru Smart City, prezent, joi seara, la evenimentul de la Palatul Parlamentului.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. ''Gala BURSA-un trimuf''.Ce inseamna trimuf?

    1. Multumesc pentru sesizarea erorii.

    ...

    Dar din ASF de ce nu a fost invitat niciun minunat din CASF? Nu aveți pe cine? A plecat abominația de Badea și gata ASF nu mai are valori emancipate prin lipirea afișelor partidiste? Chiar ce o mai face Leo? Oare câți oameni a mai distrus prin BNR ca să facă loc nulităților aduse de el? Acolo nu poate..nu are el controlul angajărilor. A băgat destui viermuși în ASF pe salarii imense. La Gala poate era interesant de abordat și acest subiect. Cum se poate dezvolta BVB cât timp există ASF care își extrage veniruri imense chiar din BVB. Era de ajuns o analiză simplă: venituri totale salariați ASF vs venituri totale salariați din toată sfera BVB (ex. ADELi). Nivelul de pregătire din ASF vs nivelul de pregătire din piață, legăturile politice din ASF sj legăturile politice din piață. În rest felicitări pentru Gală. Țară fără viitor

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb