Galaţi: Noul Centru pentru Primiri urgenţe din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii, inaugurat de ministrul Sănătăţii

ANA FELEA
Miscellanea #Construcţii / 23 iunie 2023

Galaţi: Noul Centru pentru Primiri urgenţe din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii, inaugurat de ministrul Sănătăţii

S-a tăiat panglica la noul Centru pentru Primiri urgenţe din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii "Sf. Ioan" din Galaţi, după o investiţie europeană de peste 2 milioane de euro. La momentul festiv a participat, alături de autorităţile locale şi de managerul unităţii medicale, şi ministrului Sănătăţii, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, dar şi secretarul de stat dr. Alexandru Rogobete.

"Este un moment aşteptat de personalul medical, dar şi de gălăţeni şi nu numai pentru că, la acest spital, ajung micuţii pacienţi şi din judeţele învecinate. Acum centrul oferă condiţii la cele mai înalte standarde, fapt pentru care mulţumesc tuturor celor care s-au implicat în realizarea acestui proiect. În continuare vom accesa toate sursele posibile de finanţare pentru investiţii în spitalele noastre", a declarat Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi.

Ministrul Sănătăţii a ţinut să felicite autorităţile locale pentru această investiţie punctând în acelaşi timp că unitatea medicală de la Galaţi este printre puţine din ţară care se pot lăuda cu compartimente cu aşa dotare.

"Felicitări celor care au contribuit la realizarea acestui proiect. Am văzut că dezvoltarea continuă la această unitate medicală. Şi trebuie să spun că nu sunt multe spitale în ţară care se pot lăuda cu compartimente de primiri-urgenţe la acest nivel. Mai mult, am remarcat că există la Galaţi o reală preocupare pentru acest domeniu, dovadă fiind mulţimea de proiecte depuse şi derulate. Iar astăzi vom semna nu mai puţin de şapte contracte pentru amenajarea unor unităţi medicale. Acest lucru face ca judeţul Galaţi să fie campion naţional", a spus prof. univ. dr. Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii.

Actualul corp al Centrului pentru Primiri Urgenţe, inaugurat vineri, a fost extins cu un corp de clădire nou cu S+P+E. Clădirea nouă cuprinde la subsol camera computer tomograf, camera angiograf şi camera rezonanţă magnetică nucleară, cu spaţii tehnice şi vestiare pentru pacienţi. La parter, corpul extindere a fost conectat la corpul existent şi va funcţiona ca un compartiment unitar, iar la etaj sunt spaţii destinate personalului medical şi administrativ. S-au extins şi modernizat instalaţiile electrice, sanitare, termice, de climatizare şi ventilaţie. Corpul nou a fost dotat cu ascensor, iar ascensorul din corpul vechi a fost modernizat. Totodată, a fost instalat un sistem de detectare, semnalizare şi avertizare în caz de incendiu, sistem de supraveghere video şi sistem de control acces. În cadrul proiectului a fost achiziţionat şi un aparat modern RX digital cu două posturi de grafie, unul dintre cele mai performante aparate care folosesc raze X în sistem digital, care asigură protecţia bolnavului şi medicului întrucât aparatul reduce doza de radiaţii cu aproape 90 la sută.

Este vorba despre o investiţie cu finanţare europeană în valoare de circa 2,2 milioane de euro. În total, la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Sf. Ioan" Galaţi sunt la această dată în derulare, în diferite etape, şase proiecte cu finanţare europeană în valoare totală de peste 18 milioane de euro.

Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Sf. Ioan" Galaţi este singurul spital cu specific pediatrie din regiune, asigurând asistenţă medicală de specialitate de urgenţă unui număr de aproape 40.000 de potenţiali pacienţi pe an, cu vârste între 0-18 ani, din această regiune.

Alte 45 de milioane de lei din PNRR pentru judeţul Galaţi

Cu prilejul inaugurării noului Centru pentru Primiri urgenţe din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii, au fost semnate încă şapte proiecte de investiţii pentru prevenirea infecţiilor nosocomiale în spitalele din judeţul Galaţi. Valoarea lor totală ajunge la 45 de milioane de lei, din fonduri europene. Este vorba despre investiţii pentru Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Sf. Ioan" Galaţi, Spitalul de Psihiatrie "Elisabeta Doamna" Galaţi, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase "Sf. Cuvioasa Parascheva" Galaţi, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă "Sf. Ap. Andrei" Galaţi, Spitalul de Pneumoftiziologie Galaţi, Spitalul Municipal "Anton Cincu" Tecuci şi Spitalul Orăşenesc Tg. Bujor.

Investiţiile sunt destinate controlului infecţiilor asociate asistenţei medicale (nosocomiale).

"Siguranţa pacienţilor este o prioritate a Ministerului Sănătăţii, iar controlul infecţiilor asociate asistenţei medicale (nosocomiale) este o parte importantă a acestui proces", au scris, pe Facebook, reprezentanţii ministerului Sănătăţii după semnarea celro 7 proiecte.

Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, a adăugat: "Am semnat cinci contracte extrem de importante pentru sistemul sanitar gălăţean, în valoare de peste 36 de milioane de lei (7,2 milioane de euro). Practic, toate spitalele din subordinea Consiliului Judeţean Galaţi vor fi dotate cu aparatură pentru a elimina cât mai mult posibil şi a preveni infecţiile intraspitaliceşti, adică acele infecţii dobândite de către pacient în spital. Sunt sute de echipamente care vor ajuta spitalele să lupte inclusiv cu acele bacterii rezistente la antibiotice. Aparatura va fi folosită pentru sterilizarea instrumentarului medical, dezinfecţia şi decontaminarea spaţiilor, depistarea şi analiza microorganismelor, verificarea normelor de igienă şi instruirea personalului medical. Cele mai multe echipamente, peste 400, vor fi achiziţionate pentru Spitalul Judeţean, în special pentru Blocul Operator", a declarat

Pe lista echipamentelor care vor fi achiziţionate se află: analizatoare automate pentru identificarea microorganismelor, nebulizatoare automate cu ceaţă uscată, sisteme de decontaminare a aerului, maşini automate pentru dezinfecţia instrumentarului, aparate pentru dezinfecţie cu aburi, sisteme de neutralizare a materialelor contaminate, sisteme de filtrare şi tratare a aerului, sisteme de curăţare şi dezinfecţie prin abur, aparatură de dezinfecţie termică antibacteriană a instrumentarului medical, dispozitive de evidenţiere a încărcăturii microbiologice din aer sau sisteme de control a igienei mâinilor. Finanţarea este asigurată prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb