Galerii de artă româneşti, prezente la Miami Art Week 2023

O.D.
Ziarul BURSA #Cultură / 7 decembrie 2023

Sursa foto: www.themiamiartscene.com

Sursa foto: www.themiamiartscene.com

English Version

Institutul Cultural Român din New York susţine participarea a două galerii româneşti de artă contemporană la două dintre cele mai importante târguri de artă din Miami: Galeria Catinca Tăbăcaru la Târgul de artă contemporană "NADA", desfăşurat în perioada 5-9 decembrie 2023, şi Galeria Jecza la Târgul de artă contemporană "UNTITLED", desfăşurat în perioada 6-10 decembrie 2023, ambele parte din "Miami Art Week" 2023. Cele două galerii vor prezenta lucrări ale artiştilor Nona Inescu, Rachel Monosov, Constantin Flondor şi Tincuţa Marin.

Galeria Catinca Tăbăcaru va fi prezentă la cea de-a 21-a ediţie a târgului de artă contemporană "NADA", care se desfăşoară în perioada 5-9 decembrie 2023, la Ice Palace Studios, Miami, SUA, în cadrul "Miami Art Week", unul dintre cele mai renumite evenimente dedicate artelor vizuale pe plan mondial. Standul Galeriei Catinca Tăbăcaru prezintă un proiect de artă contemporană, o colaborare a artistelor Nona Inescu şi Rachel Monosov. Pentru "NADA", Nona Inescu a realizat "Sarcophagi", o nouă serie de lucrări din oţel şi sculpturi de plante tropicale uscate. Plantele uscate sunt încadrate în structura de oţel evocând amintiri ale conservării din timpul expediţiilor istorice şi invitând la reflecţie asupra rezultatelor complexe ale transportului botanic contemporan. Mişcarea plantelor (şi a ecosistemelor întregi) de pe tot globul, din trecutul colonial până în prezent, afectează ordinea mondială, creând economii şi peisaje în continuă schimbare. La rândul său, Rachel Monosov pune la îndoială structurile puterii, sensul libertăţii şi spaţiul în raport cu mişcarea în practica ei multidisciplinară. NADA Miami 2023 prezintă o selecţie diversă de 140 de galerii, spaţii de artă şi organizaţii nonprofit din peste 50 de oraşe din întreaga lume, inclusiv San Juan, Paris, Chicago, Memphis, Bruxelles, Beijing şi, bineînţeles, România.

În schimb, Galeria Jecza este prezentă pentru prima dată, la târgul de artă contemporană "UNTITLED" din cadrul "Miami Art Week", la rândul său unul dintre cele mai semnificative evenimente de artă contemporană din lume. Standul Galeriei Jecza din cadrul târgului are ca scop prezentarea moştenirii picturii româneşti prin practica a doi artişti emblematici ai istoriei recente a artei contemporane: artistul Constantin Flondor, care în acest an împlineşte 87 de ani, şi Tincuţa Marin, o artistă cu o prezenţă expoziţională remarcabilă în ultimii ani. Niciunul dintre artişti nu a fost expus până acum în Statele Unite ale Americii. Această iniţiativă oferă o oportunitate unică de a explora şi de a compara modul în care două generaţii separate temporal abordează limbajul vizual în contextul istoric şi cultural românesc. Este o invitaţie la dialog şi reflecţie asupra continuităţii şi diversităţii în arta românească. Participarea Galeriei Jecza la ediţia din 2023 a târgului de artă promite să fie un eveniment marcant, având în vedere succesul înregistrat în anul precedent, cu peste 140 de expozanţi şi 50.000 de vizitatori. Aceasta reprezintă o oportunitate majoră pentru creşterea vizibilităţii galeriei, a artiştilor români implicaţi, precum şi a profilului cultural al României pe scena internaţională. Participarea celor două galerii la Miami Art Week 2023 reprezintă o oportunitate majoră pentru creşterea vizibilităţii acestora, a artiştilor implicaţi, precum şi a profilului cultural al României pe scena internaţională.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb