Garanti BBVA a înregistrat în 2022 un profit net de 191 milioane de lei, cu 34,3% mai mare decât în anul precedent

T.B.
Companii / 20 iunie 2023

Garanti BBVA a înregistrat în 2022 un profit net de 191 milioane de lei, cu 34,3% mai mare decât în anul precedent

Garanti BBVA, bancă parte a Grupului Garanti BBVA România, a înregistrat în 2022 un profit net de 191 milioane de lei, cu 34,3% mai mare decât în anul precedent. Veniturile nete ale băncii au urcat la 550 milioane de lei în 2022, cu 20,1% mai mari faţă de 2021.

În plus, banca a înregistrat rezultate solide atât în ceea ce priveşte volumul creditelor, cât şi al depozitelor, ceea ce reflectă atenţia acordată asigurării unui portofoliu solid şi echilibrat. Astfel, Garanti BBVA a înregistrat în 2022 un volum total de credite de 9 miliarde de lei, în creştere cu 14,4%, şi depozite de 10,2 miliarde de lei, în creştere cu 15,8%. Majorarea a fost susţinută de creşterea tuturor segmentelor de business Corporate, Retail şi IMM.

Cu aceste rezultate, 2022 devine cel mai bun an al Garanti BBVA în România, performanţă înregistrată în ciuda incertitudinilor economice.

La nivelul grupului Garanti BBVA România, ce reuneşte banca şi cele două IFN-uri, Garanti BBVA Credite de Consum şi Garanti BBVA Leasing, profitul net consolidat a crescut cu 16,5%, în timp ce veniturile nete consolidate au crescut cu 15,5%. Volumul total de active ale Grupului a avansat cu 17% faţă de 2021, la 15,2 miliarde de lei.

"2022 a fost cel mai bun an de până acum pentru Garanti BBVA, cu rezultate care ne-au depaşit aşteptările. Pentru aceasta le suntem recunoscători clienţilor, acţionarilor, partenerilor şi angajaţilor noştri. Ca întotdeauna, am rămas alături de clienţii noştri şi în 2022 şi i-am ajutat ori de câte ori au avut nevoie. Cu un început de an foarte bun în 2023, ne menţinem obiectivele pe termen lung de a ne consolida poziţia, continuând să fim partenerul financiar de încredere al românilor", a declarat Mustafa Tiftikcioğlu, CEO al Garanti BBVA România.

Garanti BBVA a avut, de asemenea, un început de an foarte bun de an, cu rezultate în primele trei luni care confirmă strategia sa rezilientă şi sustenabilă de adaptare la realitatea economică actuală. Prin urmare, banca a înregistrat o creştere a creditelor de 14,7% şi, respectiv, o creştere a depozitelor de 15,1%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Profitul net a urcat la 72,2 milioane de lei, aproape dublu faţă de primul trimestru al anului trecut.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb