Garanti BBVA, în colaborare cu Romania Green Building Council, a acordat companiei Speedwell un credit verde

F.D.
Bănci-Asigurări / 18 august 2022

Garanti BBVA, în colaborare cu Romania Green Building Council, a acordat companiei Speedwell un credit verde

Garanti BBVA a acordat dezvoltatorului belgian Speedwell un credit verde pentru un proiect rezidenţial certificat de Romania Green Building Council (RoGBC) conform standardelor internationale GREEN HOMES, respectiv pentru faza 1 a THE IVY - un nou proiect rezidenţial situat în zona de Nord a Bucureştiului, se arată într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, proiectele rezidenţiale verzi care beneficiază de acest tip de finanţare oferită de Garanti BBVA în cooperare cu RoGBC reflectă angajamentul băncii pentru sustenabilitate, similar cu alte produse de finanţare verde puse la dispoziţia clienţilor băncii, cum ar fi creditul ipotecar Eco House.

Certificarea internaţională GREEN HOMES (UE, America de Sud, Africa, Asia) include cerinţe suplimentare celor impuse de Taxonomia UE, gândite pentru a îmbunătăţi sustenabilitatea sectorului rezidenţial. Până în prezent, peste 16.000 de locuinţe, cu o valoare de aproximativ trei miliarde de euro, au fost pre-certificate/certificate în România. Certificarea GREEN HOMES a clădirilor rezidenţiale este mult mai cuprinzătoare decât alte sisteme de evaluare, necesitând, pe lângă o listă cuprinzătoare de criterii de mediu conformă cu Taxonomia UE, şi testarea şi monitorizarea calităţii aerului din interior şi a nivelului de radon înainte de ocuparea clădirii, rezistenţa la foc, optimizarea energetică, gestionarea, monitorizarea în etapele de post construcţie şi operare, reguli interne de operare sustenabilă a clădirii pentru proprietari.

RoGBC a dezvoltat criteriile tehnice sustenabile şi a finalizat recent o iniţiativă susţinută de Comisia Europeană pentru extinderea programului în încă unsprezece ţări europene.

Organizaţia a oferit dezvoltatorului Speedwell îndrumarea şi verificarea necesare în procesul de certificare şi va oferi suport permanent de monitorizare independentă în etapele post construcţie şi operare, atât băncii, cât şi dezvoltatorului.

Garanti BBVA, în parteneriat cu RoGBC, oferă produse de finanţare verde certificate, inclusiv credite ipotecare de retail şi împrumuturi pentru proiecte verzi de investiţii.

Banca s-a alăturat Romania Green Building Council încă din 2017, devenind membru Platinum în 2022, sprijinind obiectivul comun de a crea un sector imobiliar mai sustenabil în România şi la nivel internaţional.

Speedwell s-a înscris voluntar în evaluarea GREEN HOMES. Un proiect certificat GREEN HOMES prezintă multe avantaje, atât pentru proprietari, cât şi pentru locuitorii din zonele urbane. Pentru THE IVY, acest lucru se traduce prin costuri de trai reduse, un mediu mai sănătos, axat pe bunăstarea rezidenţilor, precum şi oportunitatea de a primi un credit ipotecar verde care oferă o dobândă mai bună şi condiţii contractuale mai bune, se mai arată în comunicat.

"După lansarea ipotecii verzi pentru noii proprietari, creditul verde destinat dezvoltatorilor este în linie cu principiile noastre de susţinere, prin intermediul finanţărilor bancare, a companiilor şi proiectelor cu impact pozitiv asupra mediului şi a calităţii vieţii sociale. Pe lângă eficienţă energetică ridicată, proiectul THE IVY îndeplineşte cele mai înalte standarde de locuit din perspectiva sănătăţii, calităţii şi confortului, precum şi a gradului de conştientizare a vieţii sustenabile în rândul beneficiarilor săi. Împreună cu Speedwell şi RoGBC, canalizăm resursele financiare către dezvoltări durabile, în acelaşi timp educând beneficiarii finali ai acestor investiţii în direcţia unui stil de viaţă sustenabil.", a declarat Çağri Memişoğlu, Director General Adjunct la Garanti BBVA România.

"Finanţarea verde pentru dezvoltatori, împreună cu ipoteca verde oferită cumpărătorilor de locuinţe, oferă spectru complet de beneficii financiare pentru performanţa de mediu şi socială în România. Acest lucru poziţionează Garanti BBVA în top la nivel european în ceea ce priveşte inovaţia financiară în direcţia sustenabilităţii. RoGBC a acordat certificarea preliminară GREEN HOMES proiectului The IVY by Speedwell pe baza unei verificări amănunţite şi independente a cerinţelor specifice GREEN HOMES, care vor fi monitorizate, atât în etapa de şantier, cât şi în cea operaţională.", a declarat Elena Rastei, Certification Director, Romania Green Building Council.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb