Garanti BBVA Leasing continuă să susţină finanţarea verde şi obţine un nou împrumut de 20 de milioane de euro de la IFC

T.B.
Companii / 16 octombrie 2023

Okan Yurtsever, Director General, Garanti BBVA Leasing

Okan Yurtsever, Director General, Garanti BBVA Leasing

Garanti BBVA Leasing, parte a Grupului Garanti BBVA, a semnat un nou acord de împrumut cu International Finance Corporation (IFC), membră a Grupului Băncii Mondiale, în valoare de 20 de milioane de euro, se arată într-un comunicat al Garanti, remis redacţiei. Fondurile vor fi folosite pentru a sprijini companiile mici şi mijlocii din România în accesarea finanţării verzi şi pentru a contribui la protecţia mediului, prin reducerea riscurilor climatice şi concentrarea pe impactul pozitiv asupra mediului al proiectelor, informează sursa.

Din totalul de 20 de milioane de euro, 80% vor fi direcţionaţi către finanţări verzi oferite clienţilor IMM, în timp ce 20% vor fi alocaţi pentru sprijinirea proiectelor implementate de companii mici şi mijlocii controlate majoritar de femei, continuând astfel strategia Garanti BBVA de sprijinire a femeilor antreprenoare, transmite sursa menţionată.

"Sunt încântat să anunţ că am obţinut cu succes un împrumut semnificativ de la IFC, partenerul nostru financiar international. Această realizare marchează un moment crucial în angajamentul nostru solid faţă de sustenabilitate, iniţiative prietenoase cu natura, precum şi acţiuni de sprijinire a afacerilor deţinute sau conduse de femei. Cu această nouă finanţare, suntem bine echipaţi pentru a oferi clienţilor noştri opţiuni de leasing inovatoare, care îi încurajează şi îi sprijină să facă achiziţii durabile, conştiente faţă de mediu. Misiunea noastră nu constă doar în furnizarea de servicii de leasing excepţionale, ci şi în promovarea unor schimbări pozitive în lume, prin promovarea alegerilor sustenabile. Împreună cu partenerul nostru internaţional suntem dedicaţi modelării unui viitor mai verde şi mai durabil pentru toţi", a declarant Okan Yurtsever, Director General, Garanti BBVA Leasing, potrivit comunicatului.

Garanti BBVA Leasing are o relaţie de parteneriat pe termen lung cu IFC, care a început în 2014 şi a accesat până în prezent patru împrumuturi de la această instituţie financiară, conform sursei citate. De-a lungul timpului, fondurile au fost direcţionate către susţinerea investiţiilor în eficienţa energetică şi energia regenerabilă şi furnizarea de sprijin financiar pentru iniţiative ale companiilor predominant controlate de femei, menţionează compania.

"Finanţarea IFC acordată Garanti BBVA Leasing va îmbunătăţi accesul la sprijin financiar al IMM-urilor subfinanţate, va mări accesul la finanţare pentru afacerile deţinute de femei şi va susţine eforturile de atenuare a schimbărilor climatice", a declarat Ary Naïm, Manager IFC pentru Europa Centrală şi de Sud. "Suntem încântaţi să consolidăm parteneriatul nostru cu Garanti BBVA Leasing şi să contribuim la creşterea portofoliului lor axat pe gen şi climat", transmite sursa menţionată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb