Garanti BBVA, parte a Grupului Garanti BBVA Romȃnia, a devenit membru Platinum al Romania Green Building Council (RoGBC), potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei. Colaborarea dintre Garanti BBVA şi RoGBC îşi propune să promoveze finanţarea locuinţelor durabile, prin oferirea de soluţii ipotecare verzi pentru consumatori.
Parteneriatul Garanti BBVA - RoGBC a început în 2018 şi, de atunci, banca a beneficiat de expertiza asociaţiei non-profit în promovarea responsabilităţii faţă de mediu şi a eficienţei energetice pe durata ciclului de viaţă al unei clădiri, de la construcţie şi pe toată durata sa de viaţă.
"Pentru Garanti BBVA Romȃnia, sustenabilitatea este una dintre priorităţile noastre strategice, deoarece credem cu tărie că, acţionând în acest mod, oferim premisele succesului pe termen lung al unei companii, dar şi o contribuţie notabilă la protejarea mediului înconjurător. Astfel, parteneriatul cu RoGBC a reprezentat pasul potrivit pentru noi, deoarece ne oferă sprijinul necesar pentru a ne extinde expertiza în domeniul clădirilor verzi, un sector de interes pentru Garanti BBVA. Mai mult decât atât, colaborarea cu RoGBC ne permite să încurajăm clienţii noştri să facă alegeri sustenabile, iar creditul nostru dedicat acestui demers este deja disponibil", a declarat Anca Motcă, Director General Adjunct la Garanti BBVA România.
Potrivit sursei citate, Garanti BBVA, în colaborare cu RoGBC, a lansat un produs financiar inovator - Casa Eco, un credit verde acordat persoanelor fizice pentru achizitionarea imobilelor rezidenţiale ecologice, certificate ca atare de RoGBC. În viitor, Garanti BBVA va continua să se concentreze pe finanţarea ecologică, în conformitate cu angajamentul său, asumat la nivel de grup financiar, faţă de sustenabilitate.
"Suntem bucuroşi că Garanti BBVA Romȃnia s-a alăturat programului "Green Homes & Green Mortgage" din cadrul iniţiativei internaţionale "SMARTER finance for families", pentru a sprijini construcţia de locuinţe sustenabile, cu un impact pozitiv asupra planetei şi generaţiilor viitoare", a menţionat Dr. Ec. Monica Ardeleanu - Director Executiv, Romania Green Building Council.
Consiliul Clădirilor Verzi din România a dezvoltat o certificare low-cost, dar cuprinzătoare, Green Homes, pentru a evalua şi recunoaşte cele mai performante proiecte rezidenţiale care utilizează principii sustenabile în construcţii. Peste 50 de proiecte rezidenţiale cu peste 10.000 de unităţi locative din România, în valoare de aproape 2 miliarde de euro, au fost certificate sau sunt in curs de obţinere a certificării Green Homes.